vereanalüüs 19.08.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Kirjeldan oma kaebusi: Selg valutab, kael ja puus ja õlad..luudes on valu, mis ei ole küll väga intensiivne, kuid häiriv. Samas ka lihased valulikud ja tundlikud. Mõnipäev ka silmad. sarnased sümptomid juba u 2 kuud. Väsimus on tekkinud viimasel ajal.
Käisin arstil ja tehti vereproov, arst kahtlustas vist reumaatilisi asju, aga reuma faktor oli vereproovs normis.... vereproovis ainult kaks näitajat on veidi normväärtuste vahemikust kõrgemad..Eo%-7,4 ja Lymph% = 41,5

Kas nende näitajate alusel saab järeldada midagi haiguse diagnoosi kohta? Kas on võimalik, et tegemist võiks olla kunagi eelmisel aastal saadud borrelioosiga? Praeguses vereproovis eraldi borrelioosi näitajaid (IgG ja IgM?) ei kontrollitud.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere,
Need analüüsid, mida kirjeldate, ei selgita Teie vaevust põhjust. Vereanalüüsis on pisut tõsunud eosinofiilide protsent, see võib olla seotud allergiaga. Lümfotsüütide protsent on praktiliselt normis. Eeldusel, et ka kõik teised Teil tehtud analüüsid jäid referentsi piiridesse, siis need küll välistavad teatud haigused, aga ei kinnita ühtegi. Eeldan, et kui Teil eelmisel aastal oli borrelioos, siis see sai ka ravitud. Uue puugihammustusega on võimalik nakatuda uuesti. Kahtluse korral oleks mõistlik uuesti kontrollida borrelioosi näitajad.Kuna mul puudub ülevaade, millised analüüsid Teil on tehtud, siis ei oska konkreetsemaid nõuandeid anda. Olemasolevate andmete põhjal soovitan Teil pöörduda uuesti perearstile, kes teeb täpsustavad uuringud või suunab Teid eriarstile.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereanalüüs

Tere

Peetunud raseduse katkestuse eelselt tehti mulle vereanallüs, mille kaks näitajat on üle piirnormi. Millega on tegemist ja kas vajan täiendavaid uuringuid?
a2034 - WBC - 11.44 ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kirjelduse põhjal selgub, et Teie vereanalüüsis on tõusnud leukotsüütide ehk valgevererakkude hulk ja seda just lümfotsüütide arvel. Kõige sagedamini põhjustab sellist leidu mõni viirusinfektsioon, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: