tasakaaluhäire 07.05.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Mul on küsimus ravimi Betaserc tarvitamise kohta-kas parim on 7 päeva korraga mingi perioodi järel või pidevalt,kui mul on aeg-ajalt tugevad tasakaaluhäired,mis algavad järsu tõmbega paremale,pean kohe maha istuma,et mitte kukkuda,sulen silmad ja ootan umbes 20 sek,siis läheb enam-vähem üle ja nii umbes 2 nädalat järjest. Kui istun toolil,siis pean tugevalt vasaku käega toolist kinni hoidma,sest nii tugevalt kisub paremale.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Betaserci võib võtta ka pikemat aega, mitu kuud. Pearinglushoogude vastu ei pruugi see aga toimida. Vajalikud on spetsialisti poolt teostatavad manöövrid.

TEL. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus, tasakaaluhäire

Mul tekkis vasaku väliskõrva põletik ja diagnoosiks sain seenhaigus kõrvas. Arst puhastas kõrva mitmel korral ja korra vastu kuulmekilet puutudes oli väga tugev valu ja tugev peapööritus. Peale seda kahe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt on tasakaaluhäire siiski seotud sisekõrvaga. Kael ei puutu asjasse. Kui kõrvaarst põhjust ei leia, tuleks tulla neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kukkumise tagajärjel pearinglus ja tasakaaluhäire

Tere, abikaasa kukkus märtsis 2017 uisutades kuklaga vastu jääd ja kaotas hetkeks teadvuse. Sõitis ise emosse, kus tehti ka peapilt, mis justkui midagi ei tuvastanud ja ta saadeti koju. Sellest sõidust ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui probleem kordub, tuleks kindlasti külastada neuroloogi ja vajadusel teha lisauuringuid.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pearinglus ja kerge tasakaaluhäire

Detsembri lõpus oli mul vertiigo atakk. Kiirabi viis mind Mustamäe EMO-sse , sealt saadeti neuroloogiasse, kus olin 5 päeva. Koju tulles oli enam-vähem korras. 20 päeva võtsin Betaserci. Nüüd hakkas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Healoomulise vertiigo ataki järel võib ebamäärane tasakaalutuse tunne püsida mitu nädalat - Betaserc on siin asjakohane. Kui tasakaaluhäire algas aga ilma ägeda atakita, võib selle põhjuseks olla ka midagi ...

Loe edasi

Keskõrvahaigus?

Tere Lp Ain Pajos. Minu emal(53a) täna hommikul esimest korda elus äkki hakkas tasakaaluhäire, peapööritus, iiveldus, parema kõrv ei kuule üldse, paha olla, ainult lamab. Raplas käis öeldi et keskõrva ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui kadus ka kuulmine ühes kõrvas, on tõenäoline nn Meniere`i sündroom. Tavaliselt seisund möödub, kuid atakid võivad korduda. Ravivad kõrvaarstid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

tasakaaluhäire

66 aastane naine, kahtlustatakse,et kõrvas olev tasakaaluorgan ja aju ei saa kokkuleppele oma toimingutes (annavad erinevaid signaale) , millest tekkib tasakaaluhäire. Kas on rohtu! Soovitati teha harjutusi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui voodist tõusmisel, pööramisel tekib tugev pearinglus, mis kiirelt möödub, siis probleem sisekõrvas püsib . Raviks on teatud manöövrid peaga, mida teostab asjaga kursis olev arst. Tihti siiski paranemine ...

Loe edasi

huntingtoni tõbi

Tere mul oleks üks suur palve.
See seisneb selles et oleks vaja infot huntigtoni tõve kohta
ehk te oskate mind aidata selle info leidmisega
ma oleks tohutult tänulik

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on enamasti lapseeas algava päriliku aju arenguhäirega mida iseloomustab koordinatsiooni ja tasakaaluhäire, vastutahtelised liigutused ja vaimne alaareng. Infot saab kätte ka internetist sõna ...

Loe edasi

tasakaaluhäire

Tere! Mul on tasakaaluhäire püsinud veebruarikuust alates. Seoses sellega kukkusin pea ja õlaga vastu seina. Vasem pool pead ja kael jäid valusaks ja kangeks mitmeks kuuks.Peale tehti veebruaris magnet- ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tasakaalutustunne võib seostuda probleemiga kaelas, selge pearinglus aga on ilmselt teise põhjusega. Mõlema probleemiga võite pöörduda meile.

tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

tasakaaluhäire

Tere,hea doktor !
Palun Teie nõuannet mind tabanud tervisehäire kohta.Olen esimest aastat pensionil olev naine,harrastanud igapäevaselt tervisesporti,tervislikut toitunud ja saavutanud seoses eelnevaga ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu küljes võis põhjustada neeruvaaqnapõletik ja väike kivi. Pearinglus asendi muutmisel on aga tingitud häirest sisekõrvas olevas tasakaaluorganis.
Häire tavaliselt püsib kauem kui vältida liikumist. ...

Loe edasi

Tasakaaluhäire

Kui tehti kõrva tasakaaluuuring ja sellest nähtub,et mingi väike häire on,kuid seda põhjustab miski muu asjaolu,kas on võimalik,et see on tingitud psühiilistest häiretest ?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Küsige uuringu teostanud kõrvaarstilt.

Loe edasi

Pearinglus ja tasakaaluhäire

Tere
Olen 23. aastane naine. Umbes 5 aastat tagasi juhtus selline lugu, et ühel hommikul ärgates ei olnud tasakaalu, pea käis ringi ja iga liigutus ajas iiveldama. See kestis umbes nädal ning peale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajalikud on kõrvauuringud - võtke saatekiri kõrvaaarstile.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: