Valulikud hüppeliigesed 17.10.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere!

Mure valulike hüppeliigestega. Valu asub hüppeliigese pealmises/ülemises osas, kus on mingid kõõlused. Pilidl märgitud punase ringiga.

Algselt oli väga häiriv ja valulik ka kõndides, kui see läks ca 1-2 nädalaga üle. Nüüd viimased 4-5 nädalat ei ole enam seisund oluliselt paranenud ja on jäänud samaks. Valu esineb nüüd kui joosta, hüpata või hüppeliigeseid painutada kas sirgeks, kokku või külgedele.

Pole 6 nädalat aktiivset koormust peale jalutamise andnud ja lootnud, et seisund paranab. Kuid nüüd kui positiivseid muutuseid näha pole, mõtlen, kas oleks vaja peale puhkuse ka aktiivset ravi või milles võiks seisneda probleem?

Arvan, et vigastuse põhjuseks oli ületreenimine. Augustis olin ilma piisava ettevalmistuseta andnud endale palju koormus ja septembri algul probleem hakkaski ilmnema ja hüppeliigesed muutusid väga valulikuks. Suur koormus seisnes pikemates jooksu ja rattatrennides (üle tunni kestusega, 4-5 korda nädalas) ja 100km matkas 4 päevajookul, ca 15kg seljakotiga.

Hüppeliigest põrutanud või välja väänatud oma teda ei ole. Ning mõlemad hüppeliigesed on täpselt sama valusad ning samast kohast. Ka ei ole nähtavat löövet või põletiku või suur paistetust.

Mida soovitate teha?

NB! Olen pikemalt välismaal, seega arsti poole keerulisem pöörduda, kui kodumaal.

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Kirjelduse põhjal võib arvata, et tegemist ülekoormuse järgse nähtusega, mida võib proovida leevendada kinesioteipimisega ja ultraheli raviga, mida tehakse enamasti läbi põletikuvastase geeli. Proovida võid ka regulaarset külmaravi, jääkott kuni 5X päevas, 10-15 min korraga, selle järgselt liigest kerget venitada.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Hüppeliigesed paistes

Probleem on selles, et vasaku jala kand on valus (katsudes on valus vasaku jala kannakõõluse piirkond ja mõlema jala hüppeliigesed on paistes ja tulitavad). Valus on käima hakata. Valu tuikab ka vasakusse ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

kui mõlemad h-liigesed paistes,ilma traumata,võib olla tegemist ka mingi sisehaigusega.Seepärast võiks käia ka perearsti juures.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

liigesevalud

Kas on normaalne, et 17.aastasel poisil valutavad sageli põlved ja hüppeliigesed on valusad?
Tal on tallatoed, aga trennis peab olema paljajalu. Kas valud võivad tulla sellest?
Kellega ja ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Tuleks konsulteerida ortopeediga.Kasvueas võivad põlved valu teha küll.

dr.K.Meitern

Loe edasi

liigesed

Tere,
21-aastasel 50 kg tüdrukul kõndides on kuulda, kuidas hüppeliigesed naksuvad. Millest võib see olla? Mingeid traumaid ei ole olnud. Ei põe ka kroonilisi haiguseid. Mis aitaks?
Tänan

Vastas dr Kaidu Meitern

TERE!

Liigese kõhrepinnad ei ole tasased-kasutage glükoosamiini sisaldavaid toidulisandeid

DR.K.Meitern

Loe edasi

liigesevalu

Tere!
kas tegemist on ortopeedilise või reumaatilise probleemiga, kui pärast koormust (mitte koormuse ajal) jalgadele on hüppeliigesed kanged ning valulikud (seda mitte kohe, vaid pärast puhkeasendit). ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kui valu on mitmetes liigestes,võiksite ikka pöörduda reumatoloogi poole.

Dr.Kaidu meitern

Loe edasi

Liigeste naksumine

Lp.dr.Eller!

Kas on põhjust muretsemiseks kui seitsme aastasel lapsel on hakanud põlve- ja hüppeliigesed naksuma?

Ette tänades

Merike

Vastas dr Aalo Eller

Põhjust on muretsemiseks siis,kui see naksumine on valulik.Parem on,kui käite lapsega ära laste ortopeedi juures



A.Eller

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi