käe vigastamine klaasi purunemise teel 21.07.03 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

vigastasin kätt selliselt, et klaas purunes ja lõikas sisse parema käe parempoolse käeselja sisse, vahetult nukkide taga. Tundus, et klaasi sisse ei jäänud ja haav paraneb. Juhtum leidis aset neljapäeva õhtul. Osalt on tänaseks juba koorik peale kasvanud. Pisut mureilikuks teeb see, et ajab natuke mingit vedelikku välja (äkki mäda?) ja parempoolne sõrm sooviks nagu nn ära surra nagu siis, kui kaua aega ühel kohal seistes pinge all oleks.

Kas võib olla, et verevarustus on kuidagi häiritud, sellel sõrmel või miski muu probleem?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sõrme nn "ärasuremise" tunne on ilmselt tingitud mingi nahanärvi vigastusest. Sellega tuleb ilmselt leppida, kuigi palju võib see ka taastuda. Vahelesegamisega paremaks ei tee. Vedelik, mida haav välja ajab võib olla mäda, aga võib olla ka koevedelik. Kirja teel arstiga vestlemine ei asenda igal juhul visiiti arsti juurde, sest täpselt öelda, millega tegemist, pole võimalik. Elementaarne oleks ka sellise vigastuse korral teetanuse vastane vaktsineerimine teha.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kas sünnimärgi vigastamine ziletiga on ohtlik(näol)

Ajasin habet ja vuntse kuid lõikasin kogemata ühe nahast kõrgema sünnimärgi katki. Kas see võib olla ohtlik.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See ei tohiks ohtlik olla. Kui see sünnimärk on kohas, kus ta ka edaspidi võib vigastatud saada, siis soovitaksin ta eemaldada.

Loe edasi

sünnimärgi vigastamine

jalgu raseerides lõikasin kogemata sünnimärgi ära, see oli suhteliselt väike. Kas ma peaks arsti juurde pöörduma? Kas ma peaks muretsema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe muretsemiseks põhjust. Peale haava paranemist peaks jälgima, kas samas kohas nahamuutusi tekib. Kahtluse korral edaspidi soovitan seda kohta perearstile näidata.

Loe edasi

Põieproteesiga seotud

Paar aastat tagasi paigutatud ling - põieprotees. Algusest peale olen tundnud kubemes valu, eriti kui tuleb palju jalgadel olla. Kuna minu töö on enamjaolt liikudes, siis on muutunud valu tugevamaks. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oma probleemiga peaksite pöörduma Teid opereerinud arsti (uroloog või günekoloog) poole. Proteesi eemaldamine peaks teoreetiliselt olema võimalik, iseasi millise hinnaga - funktsionaalselt võib minna ...

Loe edasi

Sünnimärgi vigastamine

Tere! Olen 17-aastane tüdruk. Mul tekkis väike mure, kuna vigastasin üht nahast veidi kõrgemat sünnimärki, tuli ka verd. Nüüd kardan tohutult, et võib areneda melanoom... olen sama sünnimärki ka varem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei ole andmeid, et sünnimärgi vigastamisest tekiks melanoom. Kui see sünnimärk on Teil korduvalt vigastada saanud, siis oleks mõttekas see eemaldada. Ilmselt paikneb ta kohas, kus vigastamine on paratamatu ...

Loe edasi

Käe põrutus

Tere!
Sain umbes 5 päeva tagasi lehmalt sarvega hoobi vastu vasakut kätt ja hakkas tunda andma järgmisel päeval. Alguses oli sinikas ja nüüd käsi turses. Sõrmed paistes ja randmest pole võimalik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste sümptomitega peaksite pöörduma kohe arsti poole. Kirja teel on mul raske hinnata, kui palju on käte temperatuuride vahe - viitab verevarustuse häirele. Võimalik on veresoonte vigastus.

Loe edasi

Sünnimärk

Mul on jala peal (põlve kõrval) suhteliselt suur sünnimärk ja see on tihti sügelenud ning kord ma tõmbasin kõgemata selle küünega verele, on see väga ohtlik. Sünnimärk ise ei ole kõrge.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavalise sünnimärgi vigastamine ohtlik ei ole. Kui aga seda juhtub tihti, on soovitav see siiski eemaldada.

Loe edasi

sünnimärgi vigastamine

Kas nahapinnast veidi kõrgema sünnimärgi kriimustamine, muljumine võib olla ohtlik? Tundub et sünnimärgi kohal on nüüd verevalum. Tänan vastuse eest!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavalise sünnimärgi kriimustamine ei ole ohtlik. Ohtlik on see vaid juhul, kui tegu on pahaloomulise nahakasvajaga-melanoomiga. Melanoomi eristab tavalisest sünnimärgist tema kiire kasvamine, järsk värvimuutus, ...

Loe edasi

Parema käe teise sõrme vigastus

Olin haiglas parema käe teise sõrme panariitsiumist lähtunud labakäe flegmooni tõttu.Kolmest kohast avati ja dreneeriti.Tehti rõntgen, luu oli korras, kirjutati haiglast välja, soovitati kodus siduda Vishnevski ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõlemad salvid on antibakteriaalsed, Braunovidon neist kaasaegsem. Aitama peaksid mõlemad. Soovitaksin ikka näidata end sellele kirurgile, kes Teid haiglas ravis. Võimalik, et on vaja korduvat vahelesegamist, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: