Millal on kõrge kolesterool probleem?

Millal on kõrge kolesterool probleem?

Kui vererõhk ei ole kõrge, vaid madal, siis kas võib olla oht, et kolesterooli tase on liiga kõrge?

Dr. Margus Viigimaa sõnul võib kolesterooli tase vahel tõesti olla ootamatult kõrgenenud. 1/3 kolesteroolist saadakse toidust, 2/3 sünteesib maks ja nii ei saa seda kehakaalu ega keharasva järgi päris täpselt prognoosida.

Kui aga vererõhk ning muud näitajad on korras, on tõenäoline, et ka kolesterool on korras.

Kui esineb üks riskitegur ja teised näitajad on korras, pole see nii halb. Kui esinevad kõik riskitegurid koos – kolesterool, vererõhk ning veresuhkur kõik on natuke tõusnud ja inimene veel suitsetab, on see tunduvalt ohtlikum, selgitas südamearst. 

Loe ka:
Kuidas mõõta vererõhku?

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?