Vähipatsient: kõige raskem oli juuste kaotus

Vähipatsient: kõige raskem oli juuste kaotus

Kuidas elada edasi, kui diagnoositud on rinnavähk? Seekordses saates rääkis oma võitlusest rinnavähi seljatanud Merike.

Igal aastal saab pea 600 naist Eestis rinnavähi diagnoosi. Rohkem kui 200 naist sureb  selle haiguse tõttu.

Merikese lugu sai alguse 2010 aastal. Diagnoosile „rinnavähk“ järgnes operatsioon ja keemiaravi. Merike ei pidanud vähemalt alguses oma haigusest vajalikuks väga rääkida, ta tundis, et see võtab temalt jõu.

Merike proovis haigust unustada ja oma tavapärast elu edasi elada – võimalikult palju töötada ja suhelda.

Naisele oli kõige raskem juuste kaotus. Lisaks juuste kaotusele tuli leppida ka kulmude, ripsmete ja küünte välja langemisega.

Merike on äärmiselt tänulik lähedastele, kes teda neil rasketel hetkedel aitasid ning toetasid. Keemiaravi ei ole gripp, rõhutas ta ning rääkis, et teiste toeta ja abita poleks ta nii kaugele jõudnud.

Samuti on naine tänulik oma kahele koerale ning kassile - naine sai jõudu ka oma lemmikutest.

Nüüd on Merike otsustanud hakata teistele nõu andma, sest on ise haiguse läbi elanud.

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?