Kuus ohtlikku toodet, mis lühendavad sinu eluiga

Kuus ohtlikku toodet, mis lühendavad sinu eluiga

Kolm saatekülalist osalesid katses, kus vaatasid üle enda kappide sisu ja püüdsid ära arvata, millised tooted võivad lühendada nende eluiga. Kas peaksid ka oma sahtlid ja riiulid üle vaatama?

Katses osalenutel paluti kokku koguda kotti pista nende arvates eluiga lühendavaid esemeid ja tooteid. Viimaks jõudsid valitud tooted Tohter Olafi ette laua peale.

Esmalt tutvustati saates Kristeli kodust leitud tooteid. Kotti mahtusid keemilise koostisega nõudepesuvahend ja valgendi. Nõudepesuvahendi kahjulikkust iseloomustab suurepärane toime lisaks nõudele ka rasva eemaldamine kätelt. Sel puhul on soovitav kasutada kindaid. Alternatiividena nõudepesuvahendile tõi Olaf välja sinepipulbri ning sooda. Ka kloori ja ammoniaaki sisaldavat valgendit soovitas saatejuht asendada sooda või valge veiniäädikaga.

Mihkli kotist leiti vesipiip, seep ning kartulikrõpsud.  Hästi lõhnava seebi muudavad kahjulikuks agressiivsed kemikaalid lagundades koos mustusega ka naha pealispinda. Et seda vältida, tuleks kasutada tasakaalustatud PH - tasemega seepi. Ka laialtlevinud kartulikrõpsud mõjuvad laastavalt olles suure soola sisalduse tõttu üks südame ja veresoonkonna haiguste tekitajateks. Samamoodi on tervisele kahjulik ka esmapilgul ohutuna näiv vesipiip. Vesipiipu tehes hingatakse sisse 100-200 korda rohkem suitsu kui ühe sigareti tõmbamisel.

Marta kotist leiti alkoholi. Alkohol mõjub maksale koormavalt põhjustades nii eluea lühenemist.

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?