Veenilaiend 07.12.21 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Läksin arsti juurde kaebusega, et valutab alakõhus. Ultrahelis nägi arst munasarja lähedal veenilaiendeid. Soovitav on kanda tugisukki, vältida pikka seismist, hoida kehakaalu normi piires. Mida teha, kui kõht ikka valutab, kas on vaja külastada Teid ja teha uus uuring? Kas on lahendus või veel soovitus? Aitäh vastuse eest!

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Veenilaiendid alakõhus ei tähenda automaatselt, et kõhuvalu on kohe nendest põhjustatud. Kõhus on palju ka teisi organeid, mille tõttu kõhuvalu võib põhjustada ja mul on kahju, et praegu hakati kohe suunama veenilaiendite jutuga ilmselt valesse kohta.
Esmalt ikkagi alustate oma kõhuvaluga sagedamini esinevate põhjuste väljalülitamist koos perearstiga - Te ei pea sellel teel olema üksi kõige suurem spetsialist!
Kui rääkida vaagnavarikoosist - eelkõige on tegemist healoomulise muutusega, mis ei põhjusta inimesele kaebusi ning ei vaja ka seetõttu agressiivset korrektsiooni. valu põhjusena kaalume vaagnavarikoosi ainult siis, kui teised haigused on välja lülitatud ning kaebused on ka iseloomulikult veenipaisule (eelkõige valu on seismisel ning leevendub lamamisel). Minu kogemuse alusel on tegemist ikkagi eelkõige asümptomaatilise leiuga.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Veenilaiend

Tere, olen 21 aastane naine. Vasaku jala peale, põlve taha tekkinud minu jaoks suur veenilaiend. Kuna ma sinna taha vaatama ei küündi siis ei oska öelda millal see täpsemalt tekkis. Nüüd aga tundub, et ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Lihtne vastus - veenilaiend ei põhjusta kirjeldatud kaebusi.
Kui soovite kontrollida, kas mul on õigus, soovitan alustada kompressioonravi kasutamist (sukad või sukkpüksid, ...

Loe edasi

Trombi kartus

Tere. Kardan, et on tromb kopsus, või süda haige.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Arvan, et peaksite pöörduma perearsti poole. Kaebused ei ole veresoontekirurgilised. Võimalik veenilaiend jalal ei ole selliste kaebuste põhjustaja.


Veronika ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: