Põial sureb ära 06.12.21 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

Tekkis küsimus selle kohta, et mul on viimased kaks päeva parema käe põial mitu korda päevas ära surnud ning lisaks veel on sõrmel olnud külm tunne. 02.12.2021 ehk viimasel neljapäeval vigastasin samuti sama sõrme võrkpalli mängides, aga luumurdu ei ole. Alles täna tuli mul verevalum või siiski see on ainult punetus.
Kas oleks soovitatav võtta ühendust perearstiga?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Jah, uurida vaja. Ilmselt on tekkinud tursest verevarustus ja närvitalitlushäire, millest vaevused. Esialgu raviks rahu, kätt hoida kõrgemal, paikselt nt ICE POWER geel. Perearst vaatab kõike vahetult, vigastuse juurde kuulub ka radiogrammi tegemine, selle korraldab ka perearst. Perearst otsustab edasise ravi ja käsitluse.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Süvaveenitromboos

Diagnoositi vasaku jala süvaveenitromboos. Raviks on antikoagulantravi 3 kuud (apiksabaan). Olen aastaid tegelenud tervisespordiga (jooks, ratas, ujumine). Umbes 20 aastat tagasi oli samal jalal veenilaiend, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Süvaveenitromboosi põhjuseid selgitab välja perearst, vajadusel kaasatakse sisearst. Peate olema ka valmis selleks, et Teie süvaveenitromboosi konkreetset põhjust ei pruugi teada ...

Loe edasi

Imelikud punased täpid-jooned jalgadel.

Tere.
88 aasta vanusel naisel tekkisid ühe ööga sellised punased täpid jalgadel. Osad suuremad osad väiksemad. Pidid natuke valutama ka. Tal tekivad ka väga kergesti igale poole verevalumid. Vist ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahtlustan vaskuliiti, võite googeldada, nt pildid siit https://www.google.com/search?q=vasculitis&sxsrf=APq-WBtPGQzl25U54cHRhYlj_bu2pFXTLg:1651024449767&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwjwt9-ukbP3AhWMS_EDHYN3A6UQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1356&bih=1050
Loe edasi

Südame mure

Tere! Mul on selline küsimus, et kas see on normaalne kui mul joostes on pulss üle 200 nt 206 ja kui ma puhkan, magan siis on 40 kuni 60.
Vahepeal 70. Ja mõni kord nädalas on rinnus ebamugavus tunnet. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See võib olla Sinu vanuses ja kasvamise ajal normaalne, kuid võib olla ka mõni haigus. Pöördu perearsti või spordiarsti vastuvõtule. Arstlik läbivaatus ja uuringud vajadusel. Siis saab anda ...

Loe edasi

Ravimid ja Chaga eliksiir

Tere!
Küsimus, kas 88-aastasele vanaemale võib anda tervise tugevdamiseks koos ravimitega(lixiana 60mg - 1tbl hommikul ja bisoprolol vitabalans 5mg - 0,5tbl hommikul) Chaga Health mustsõstra eliksiiri? ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ei näe vastuolusid ravimitega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

täppverevalumid alajäsemetel

Alajäsemed lähevad tihti paiste istuva töö tõttu ja ka suvel kuumade ilmadega. Nüüd on tekkinud alajäsemetele täppverevalumid. Ka sinikad tekivad väga kergelt. Jalgadel juba aastaid ka kapillaarveresoontest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oletan, et Teil on mitu erinevat probleemi. Pindmised nahasisesed nähtavad veenid üldjuhul ei vaja ravi. Need ei pruugi muidugi meeldida. Raviks süstitakse soontesse kootavaid aineid.
Loe edasi

Veenid

Minu esimene veenilaiend tekkis säärde raseduse ajal. Elasin selle ühega 2aastat, nii et juurde ei tulnud. Asi läks halvemaks järsku, oktoober 2021 kui avastasin jalalaba üles tulnud veeni. Nüüd iga kuu ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veenilaiendid on krooniline haigus, mille puhul on ootuspärane, et periooditi ulatus laieneb.
See ongi põhjus.


Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

vererõhk

kas vererõhk 116/103 võib olla põhjus
arsti poole pöördumiseks?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Ülemise ja alumise rõhu vahe on väike. Esmalt kontrollida, kas vererõhuaparaat on usaldusväärne. Tavaliselt sellisel juhul kaasneb ka üldine halb enesetunne ja seetõttu soovitan oma ...

Loe edasi

Tere! Vererôhk on 97/76

Tere!
Vererôhkude vahe on väike , mis vôib seda pôhjustada? Täna on 97/76

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalik, et viga mõõtmisel või lihtsalt madal vererõhk, vahest liiga tugev ravim. Soovitan arsti vastuvõtul vererõhku korduvalt mõõta, abi võiks olla vererõhu ööpäevasest uuringust.
Kui ...

Loe edasi

Tere! Vererôhk on 97/76

Tere!
Vererôhkude vahe on väike , mis vôib seda pôhjustada? Täna on 97/76

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalik, et viga mõõtmisel või lihtsalt madal vererõhk, vahest liiga tugev ravim. Soovitan arsti vastuvõtul vererõhku korduvalt mõõta, abi võiks olla vererõhu ööpäevasest uuringust.
Kui ...

Loe edasi

Perfusiooni indeks

Tere!
Ma ei tea kas kirjutan õigesse kohta aga...
Seoses hiljutise covidi põdemisega ostsin pulssoksümeetri, et oma hapnikuvajadusel silm peal hoida. Pulss on normis ja hapnikutase veres ka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ärge muretsege, kõik on korras. Ravige komplekselt ärevushäiret.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: