Paksendused naha all 07.11.20 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere,
Tihti hommikuti tekkivad paksendid naha all.
MõLemal õlgadel. Masserides kaovad nad ära.
Perearst ei teadnud mis asi see võiks olla. Äkki teie
Oskate aidata.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Tean vaid seda, et see ei ole veresoontekirurgiliselt korrigeeritav haigus. Peate jätkama perearstiga koostööd, et leida põhjus.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Tunnen südame lööke pidevalt ja on nähtaval läbi rinna

Tere

Olen 16 ja mainin koheselt, et olen sportlik (4-6 korda nädalas teen trenni). peale suvevaheaega olen hakanud tundma südame pulseerimist läbi rinna ja on täitsa näha löömas südant. Viimasel ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust - teatud koht rindkerel ongi selline, kuhu kätt asetades on südame tiputõuge kergemini tunda. Kindlasti on oma osa ka kehamassiindeksil - kui see ...

Loe edasi

Hüperkolesteroleemia

Tere. Minu abikaasa vereanalüüsis on üldkolesterooli näit 5,1. Kas see viitab hüperkolesteroleemiale ja võib põhjustada insulti või trombi?
Mida tähendavad täpsemalt analüüsi näidud:

mitte-HDL ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Ma arvan, et võite rahuneda - üldkolesterool 5,1 on piiripealne väärtus. Sõltuvalt laborist, loetakse seda mõnes kohas veel normaalseks numbriks. Segi on kolesterooli fraktsioonid, kuid ...

Loe edasi

Valutavad sääred

Tere
Mul on viimastel päevadel hakanud jala sääred valutama. Pidevalt liikudes ei saagi aru et valutaks, aga näiteks istudes ja õhtul kodus olles annavad väga tunda. Täna öösel isegi ärkasin selle ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Antud kaebust ei saa seostada erinevate veresoonte haigustega. Palun pöörduge oma perearsti poole nende kaebustega - me ei suuda siin põhjuseid välja mõelda.

Veronika Palmiste
Loe edasi

Sõrmed lähevad valgeks

Tere!

Kas oskate öelda, kas selline asi võiks koroona vastu vaktsineerimisel probleemiks olla, kui tavaliselt niiske jahedama ilmaga (alla 10 kraadi sooja) lähevad sõrmed või ainult 1 sõrm ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Teil on täiesti õigus, kirjeldate Raynaud fenomeni.
Tegemist ei ole vaktsineerimise vastunäidustusega.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

Ravimatu tromboos

Ajalugu: 2016 ABŠ vasema haru tromboos, paremal F-P šundi tromboos, teostatud TÜK-s femoro-femoraalne ristišunteerimine sellega vasema jala verevarustus kompenseerus. Parema jala osas distaalne korduv ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan võtta kuulda nende veresoontekirurgide nõu, kes viimati vasaku jala osas kas siis hindasid või shunteerisid. Kahjuks on meil, kirurgidel, piir, kus enam ei saa vastu loodust ...

Loe edasi

Veenilaiendite operatsiooni järgselt

Tere
Minul oli veenilaiendite operatsioon kuus päeva tagasi. Opp oli kohaliku tuimestusega ning eemaldati ühe jala sääre pealt veenilaiendid.
Kõik läks kenasti kuigi ühe veeni välja tõmbamine ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ma arvan, et need on küsimused, mida peaks saama arutada oma kirurgiga juba enne operatsiooni.
Oma patsientidele siin lugemiseks soovitan rahuneda ning mitte nii palju tromboosist ...

Loe edasi

Põletav tunne jalgades

Tere!

Minu mure seisneb selles, et jalad hakkavad seistes surisema. See on tegelikult juba ammu nii olnud, ka 10 aastat tagasi. Jalad muudavad ka siis kergelt värvi (lillakas punane). Kui ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veresoontekirurgist Teie kaebuste puhul abi ei ole - lihtsalt ma ei oskaks Teid kuidagi opereerida.
Kui kaebused on ikkagi väga häirivad, siis peate valmis olema põhjust ...

Loe edasi

Valud ja naha aistingud jalgades

Tere! Mure selline,et pool aastat tagasi oli ülekoormus jõusaalis, peale mida hakkasid säärelihased valutama ja valud liikusid edasi kõikidesse lihastesse kuni jalalabadeni välja, tekivad erinevad tundeaistingud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Antud kaebused ei ole seotud veresoontega ning mina soovitaksin pigem pöörduda taastusraviarsti poole. Ka arvestades Teie enda hinnangut initseerivale episoodile ning kirjeldust - see ...

Loe edasi

Parem jalg käimisel tekitab valu.

Parema jalal versoontes takistused, mis põjustab käimisel valu. Väljas liikumisel jalg külmetab. Jalal ummistunud sõlmekesed. Ka vask jalg annab esimesi tundemärke. Palun võimalusel vastuvõttu.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Palun pöörduge perearsti juurde just selle käimiskaebusega - ärge rääkige seal "ummistunud sõlmekestest". Need on kaks eri asja!
Kui perearst on teinud oma esmase hindamise, saab ...

Loe edasi

Veresooned turses, veenilaiendid

Tere, minu mure on järgmine. Mul on väga palju veenilaiendeid jalgadel. Teist last oodates läks asi päris hulluks, jalad läksid väga inetuks. Turses veresooned tekkisid lisaks jalgadele veel intiimpiirkonda. ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veresoontekirurgina oskaksin tegeleda ainult Teie veenilaienditega, kõigi muude kaebuste osas olen relvitu.
Kui kaebused ei ole seotud ainult jalal olevate veenilaienditega, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: