Mis see on? 21.05.18 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Aasta tagasi tekkis laiguke ise ütles et sääsepunnist. Aga kuna ta on invaliid ja pole 10 aasta kodu toast teiselt korruselt välja saanud. Pöördusin teie poole

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Tegemist on naha toitehäirega, mille kõige sagedasem põhjus võib olla veenilaiendite olemasolul, just need samad veenilaiendid. Kui veenilaiendeid ei ole, siis võib olla põhjus milleski muus. Kuna tegemist on pöördumatu muutusega, siis ükski kreem ega salv nahka enam heledaks taagsi ei muuda. Oluline oleks aru saada, mis muutuse põhjustab ning püüda seda siis ka kontrolli all hoida. Teine tähtis aspekt on seda muutunud nahka nii hooldada, et ei tekiks sellele kohale haavand. Tavaliselt käib see regulaarse nahakreemiga kreemitamise abil ning vältides võimalikke olmevigastusi.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Pindmiste veenide posttrombootiline sündroom

- Milline oleks selle haiguse kodune ravi- kas vaseliinist on tõhusamat ravi nahakoe taastamiseks piirkonnas
- kas on oht haavanditele ja kuidas hoiduda sellest
- kas trombi koht jääbki tumepunane ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Pindmise veenisüsteemi spontaanne põletik või ka posttrombootiline sündroom on väga tüütu haigus, sest selle paranemine võtab väga palju aega. Minugi poolest võite kasutada apteegist ...

Loe edasi

Lihasatroofia

Здравствуйте,

За последний год сильно атрофировались мышцы левой ноги, cначала голени, потом и бедра. Больная нога стала значительно худее здоровой. Стало очень трудно подниматься по лестнице, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Enamus juhtudest on diagnostika ateroskleroosi puhul lihtne - labajala pulsside katsumine. Meie, veresoontekirurgid, eeldame, et perearstisüsteemis saadakse sellega hakkama. Kui pulsid ...

Loe edasi

veenilaiendid mõlemal jalal

olen aastaid hädas mõlema jala veenilaienditega ja mõned korrad on ka opereeritud ,eelmise aasta mais lõigati Rakveres vasaku jala veene (põlvest allapoole),kuid aasta pärast olid armide kõrvale tekkinud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et kõige olulisem on aru saada kompressioonravi eesmärgist - retsidiivide puhul on see minu arvates kohustlik. Tabletti ega määret ei ole veel olemas, mis seda asendaks.

Loe edasi

Katkiste kapillaaride katmine tätoveeringuga 2

Tere!

Kirjutasin juba korra seoses katkiste kapillaaride tätoveeringuga katmisega, kuid ei saanud küsimusele vastust.
Kas tätoveerimine vôib kapillaare rohkem kahjustada?
Soovin ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Selgitan siis veel - sõltub kui sügavale tätoveering Teie puhul ulatub. Garantiisid ei ole ja sõltub ilmselt konkreetse tätoveerija kogemusest.

Veronika Palmiste

Loe edasi

Katkiste kapillaaride katmine tätoveeringuga

Tere!

Minu mõlemal jalal (eriti reitel) on katkised kapillaarid. Kuna ravida neid ei saa, otsustasin katta ühe laigu tätoveeringuga. Kas see võib kuidagi ohtlik olla ja kapillaare veel rohkem ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan enne tätoveeringu tegemist proovida skleroteraapiat - pildil olev ei ole minu arvates liiga väike selleks protseduuriks.
Tätoveeringuga veenilaiendite katmist olen näinud, ...

Loe edasi

Jalavalu

Tere!Vasak jalg jalg teeb muret.Algas see umbes2.5 kuud tagasi kubemevaluga.Samal ajal oli ka samal pool ristluuvalu.(seda esineb mul kevaditi aiatööd tehes)Mõlemad vaevused kadusid,kuid siis tekkis kintsu ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kirjeldate tundlikushäiret - tegemist ei ole veenilaiendite operatsioonijärgse kaebusega. Minu soovitus on pöörduda kiropraktiku konsultatsiooni (kui tahate asjaga kohe pihta ...

Loe edasi

Lõhkenud veresoon?

Tere,
Leidsin hommikul oma jalalt suure verevalumi, mis valus ei ole. Jalga ära löönud ei ole, aga ehk pingutasin õhtul aias tööd tehes kükitades. Mul on viimase kolmveerand aasta jooksul jalgadega ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Inimestel, kellel tekivad kergelt jäsemetel hematoomid ja on nii tekkinud aastakümneid, ei ole reeglina tegemist mõne keerulise haigusega. Eriti, kui konkreetsel inimesel on ...

Loe edasi

valutav ja turses varvas

Valutab suur varvas,muutus tumedamaks ja on veidi turses.Eriti valulik on varba ots.Sama jala sääremarja valu peale ca 150 m.käimist,valu tõttu pean natuke aega seisma.
Pereõde diagnoosis sissekasvanud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Palun saatke mulle meil veenilaiendi@gmail.com - kkirjeldate praegu varbagangreeni ning ükski salv seda terveks ei ravi.


Tervitades,
Veronika Palmiste

Loe edasi

veresoontelaiendid

Tere. Mul on juba palju aastaid veenilaiendid paremal jalal, varem olid mõned, kui mul oli istuv töö. Nüüd viimased neli aastat on olnud rohkem seismist ja neid laiendeid on tekkinud juurde. Nad ei põhjusta ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Enamus veenilaiendeid on aastaid kosmeetilised ning ei pruugi kunagi tekitada sellist nahakahjustus, mille tõttu peaksite arsti juurde pöörduma.
Kindlasti on ka kosmeetilisel puhul ...

Loe edasi

rasedus ja veenilaiendid

Tere, Olen 30. nädalat rase. Jalgadel olid enne rasedust väikesed veenilaiendid. Rasedusega on nad vist lõhkenud ja nüüd on pool säärt sinine ja valutav. Sama ka teise jalaga, aga veidi vähem. Viimane ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Raseduse jooksul on normaalne, et varem vähenähtav olnud veenilaiendid muutuvad suuremaks.
Loodan, et tugisukkade all peate silmas ikkagi sukki (kogu jala ulatuses kompressiooni), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: