Mis see on? 21.05.18 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Aasta tagasi tekkis laiguke ise ütles et sääsepunnist. Aga kuna ta on invaliid ja pole 10 aasta kodu toast teiselt korruselt välja saanud. Pöördusin teie poole

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Tegemist on naha toitehäirega, mille kõige sagedasem põhjus võib olla veenilaiendite olemasolul, just need samad veenilaiendid. Kui veenilaiendeid ei ole, siis võib olla põhjus milleski muus. Kuna tegemist on pöördumatu muutusega, siis ükski kreem ega salv nahka enam heledaks taagsi ei muuda. Oluline oleks aru saada, mis muutuse põhjustab ning püüda seda siis ka kontrolli all hoida. Teine tähtis aspekt on seda muutunud nahka nii hooldada, et ei tekiks sellele kohale haavand. Tavaliselt käib see regulaarse nahakreemiga kreemitamise abil ning vältides võimalikke olmevigastusi.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

vasaku jala sääre haavand 12 kuud olen perearsti juures korduvalt käinud

jalg veritseb valutab

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Palun kirjutage veenilaiendid@gmail.com, saame kokku leppida, kuidas edasi tegeleme.


Veronika Palmiste

Loe edasi

Veresooned paistes

Tere!
Olen 34-aastane naine, pikkus 160 cm, kaal ca 53 kg. Umbes nädal aega on randmete veresooned olnud ebatavaliselt paistes, punsuvad naha all nagu puujuured, eriti kui käed on allapoole rippu. ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Julgen päris kindlalt väita, et kirjeldatud kaebused ei ole seotud veresoontega. Kõige lihtsam on loomulikult muuta oma elustiili, kuid ka selle juures ei tohiks unustada mõõdukust. ...

Loe edasi

Liiga nähtaval veresooned

Tere! Mind huvitab, kas on normaalne, et käeseljal on veresooned üles paisunud. Need veresooned tulevad nähtavale just siis, kui käed on rohkem allapoole suunatud, sõrmede algusosas on ka näha päris hästi ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Mida vähem on inimesel nahaalust rasvkudet, seda rohkem on nähtaval nahaalused struktuurid - sealhulgas ka veresooned. Loomulikult on olemas võimalused neid kosmeetilisel põhjusel korrigeerida, ...

Loe edasi

Jalavalu

Käisin 9 kuud tagasi veenitüve eemaldamisel.n.ö.kosmeetilisel.Peale seda jalg reie pealt ülevalt poolt tulitab.Nagu lihasvalu moodi.Aeg ajalt lööb ka reie sisekülge ja enne põlveliigest olevasse kohta.Samuti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Iga operatsioon on seotud teatud riskidega, ka veenilaiendite korrigeerimine ükskõik millisel meetodil. Nahaaluses koes on pindmist veenitüve saatmas nahka varustav närv, mis tavaliselt ...

Loe edasi

Jalgade haavandid ...

Kas antud faasis on veel võimalik jalgade haavandeid ravida ja/või leida võimalus leida lahendus valu leevendamiseks?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kuna tegemist on suure haavandiga, soovitan arutada oma perearstiga plastikakirurgi konsultatsioonile minekut. Kuna olete juba veresoontekirurgi juures käinud, siis on tema poolt soovitused ...

Loe edasi

veenilaiendid

Tere! Juba aastaid on minul vasaku jala sääre siseküljel "muna". Viimasel 3 aastal on aga tekkinud vonklev veenilaiend. Vahel jalg pakitseb ja veresooned nagu kisuvad, õhtuks on soki-põlviku randid päris ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veenilaiendite kirurgilise ravi alternatiiviks on regulaarne kompressioonravi - ei saa olla, et Teile ei ole seda varem räägitud! Palun alustage sellega koheselt. Tuletan meelde, ...

Loe edasi

Veenilaiendid dominantsel käel

Tere!
Dr. Andrus Metsa TÜ kliinimumist soovitas mul teie vastuvõtule tulla, sest arvas, et teie oskate mind aidata.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ma pole väga veendunud, kas saan Teid aidata, kuid palun kirjutage mulle veenilaiendid@gmail.com.

Veronika Palmiste

Loe edasi

Pindmiste veenide posttrombootiline sündroom

- Milline oleks selle haiguse kodune ravi- kas vaseliinist on tõhusamat ravi nahakoe taastamiseks piirkonnas
- kas on oht haavanditele ja kuidas hoiduda sellest
- kas trombi koht jääbki tumepunane ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Pindmise veenisüsteemi spontaanne põletik või ka posttrombootiline sündroom on väga tüütu haigus, sest selle paranemine võtab väga palju aega. Minugi poolest võite kasutada apteegist ...

Loe edasi

Lihasatroofia

Здравствуйте,

За последний год сильно атрофировались мышцы левой ноги, cначала голени, потом и бедра. Больная нога стала значительно худее здоровой. Стало очень трудно подниматься по лестнице, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Enamus juhtudest on diagnostika ateroskleroosi puhul lihtne - labajala pulsside katsumine. Meie, veresoontekirurgid, eeldame, et perearstisüsteemis saadakse sellega hakkama. Kui pulsid ...

Loe edasi

veenilaiendid mõlemal jalal

olen aastaid hädas mõlema jala veenilaienditega ja mõned korrad on ka opereeritud ,eelmise aasta mais lõigati Rakveres vasaku jala veene (põlvest allapoole),kuid aasta pärast olid armide kõrvale tekkinud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et kõige olulisem on aru saada kompressioonravi eesmärgist - retsidiivide puhul on see minu arvates kohustlik. Tabletti ega määret ei ole veel olemas, mis seda asendaks.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: