Veeniverest käevalu ja sinikas 03.07.17 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

Pärast veenivere andmist oli tunne nagu herilane nõelas.Käsi muutus kiirelt valusaks ja tekkis tugev turse.Turse taandus umbes 3-4 tunni jooksul ja järgmine päev tekkis käele suur verevalum( sinikas),mis kaldus omakorda sõrmede poole ja ka küünarnukkini välja.Alles neljandal päeval algas käel tugev valu,eriti öösel,kui olen lamavas asendis.Valu leevendamiseks pole aidanud valuvaigistavad tabletid (ibumetin).Kätt sirgeks päris panna ei saa,kuna väga valus on.Enne tugevamat valu tegin aiatöid.Kas võimalik on oht millelegi,et valu kuidagi ei taandu.või see ongi normaalne?Osaliselt on sinikas oma tooni muutnud ja äärest õrnalt kollakas.Kaua võib selline enesetunne olla ja kas pole oht trombile?Vereanalüüsi andsin D-vitamiini manustamise järgselt.Eelnevalt mingeid terviseprobleeme ei esine.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Palun minge ja näidake ennast oma perearstile/pereõele. Arvan, et mina ja Teie saate tursest erinevalt aru, seetõttu ei ole õige Teid nägemata konsulteerida.


Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Hematoom ja tromboos

Tere,
pärast tavalist vereproovi veenist tekkis suur hematoom ja muhk sellel kohal käes. Mure on selles, et 17. juunil pandi diagnoosiks kodade virvendus ja laperdus persistens-> sanata EK 150->270 ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kõige pealt mida teha hematoomiga - Teil on võetud vereanalüüs verdvedeldava ravi foonil, see tähendab, et on ootuspärane igale punktsioonikohale tekkiv suurem sinikas kui tavaliselt. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: