Terviseamet hoiatab: hoiduge prantsuse toidukonservist

Terviseamet hoiatab: hoiduge prantsuse toidukonservist

Prantsusmaa tervishoiuministeerium hoiatab kõiki Prantsusmaad lähiajal külastanud turiste, juhtides nende tähelepanu kahele toidutekkelisele botulismi puhangule, mis registreeriti riigis ajavahemikul 3. – 5. september 2011.

Epidemioloogiliste uuringute käigus selgitati välja ja kinnitati ühine puhanguallikas – toidukonserv „Tapenade“, mille valmistamiseks kasutati oliive. Tootja, Lõuna-Prantsusmaal Vaucluse`s  asuv ettevõte, müüs toodangut neljas Lõuna-Prantsusmaa administratiivses regioonis (Bouches-du-Rhõne, Drome, Var ja Vaucluse).

Toote brändi nimetus on „Les Delices de Marie-Claire“ ja partii number 112005. Partii oli müügil delikatessidega kauplevates toidupoodides (epicerie) alates 31. maist 2011, parim enne kuupäevaga 16/12/2012.

Terviseamet soovitab eelpoolnimetatud konservi mitte toiduks tarvitada.

Botulismi kohta loe lähemalt siit.

Kas see artikkel oli kasulik?

Jaga

 

Lisa kommentaar

Saada