Toidu kalorsuse märkimise kohustus pole USAs veel midagi muutnud

Toidu kalorsuse märkimise kohustus pole USAs veel midagi muutnud

Kuigi USAs võeti märtsikuus vastu seadus, mille järgi söögikohad on kohustatud näitama menüüs toitude kalorsust, ei ole see suuri muutusi kaasa toonud.

Pannkoogihommikusöök, mis annab 1380 kilokalorit, ühe inimese pitsaportsjon, mis annab kahepäevase soolakoguse, ning pastroog, mis upub 4-päevase rasvakoguse sisse - need näited troonivad USA teaduskeskuse Center for Science in the Public Interest (CSPI) koostatud nimekirja, vahendab Tarbija24.

Organisatsioon, mis vaatleb iga-aastaselt Ameerika lemmiktoitude kalorsust ning rasva- ja soolasisaldust, otsis seekord tõendeid selle kohta, et söögikohad on uute seaduste ja poliitilise surve valguses tagasi tõmmanud, kuid ei leidnud kuigi palju positiivseid märke.

Enam kui kaks kolmandikku ameeriklastest on ülekaalulised või rasvunud. USA Meditsiini Instituut ütleb, et keskmine ameeriklane vajab päevas 2000 kilokalorit, 1500 milligrammi soola ja mitte enam kui 20 grammi küllastatud rasvu. Enamik saab oma toidust palju rohkem.

Ameerika toidutööstus ja restoranid on üritanud võidelda iseregulatsiooni nimel, apelleerides sellele, et ameeriklased peaksid ise oma toitumisharjumusi kontrolli all hoidma. Meditsiini Insituut ütleb aga, et USA Toidu- ja Ravimiamet peaks toidutööstust reguleerima hakkama, et toidus ei oleks enam nii palju soola.

Kas see artikkel oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Jaga

 

Lisa kommentaar

Saada