Uroloogia 1 837 nõuannet

Hetkel pole võimalik arstile küsimusi esitada. Ehk on abiks varasemalt esitatud küsimused-vastused.

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Uroloogia

Tihe pissimine

Tere olen 26N ja viimasel ajal olen hakanud väga tihedalt wc-vahet käima pissil. Valus pole, mingeid muutusi pole, rohkem ei joo.
Kusagil 1a tagasi oli sama jama, et lausa iga 30min tagant käisin, siis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli:

Tere!Siin võib olla tegemist mehhaanilise ärritusega kusepõiele,näiteks emaka suurenemisega.Raseduse esimesel kahel kuul on see patsientidele väga iseloomulik kaebus.Ka emaka müoomisölm võib selleks pöhjuseks ...

Loe edasi

Valulikkus hommikul urineerides

Tere,
Olen 34a naine. Mul on viimasel ajal tekkinud mõningatel kordadel hommikul, kui esimest korda urineerida soovin, selline tugev terav ja lõikav valu sisse, mis tõmbab nagu krampi või nii (võib-olla ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik:

Tere. Võimalik et tegemist liivaga. Välja tuleb lülitada põletik .Soovitaks pöörduda uroloogi poole. Vajalik teha uriiniprioov. Kui uroloogi ei leia midagi, siis soovitaks günekoloogi kontrolli. Lugupidamisega ...

Loe edasi

hüdroureeternefroos

tere
Mure selline,et käisin selle haiguse pärast juulis operatsioonil.Peale operatsiooni oli tervis jälle normis,ei olnud mingit väsimust ega haigestumist üle pika aja ega neeru valusid vasakul ees,küljel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab:

Pöörduge palun oma perearsti poole, kes suunab teid vajadusel uroloogi vastuvõtule.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Sage urineerimine

V.a.dr.Zirel!
Pöördun Teie poole oma murega. Abikaasal (70a.) on mure tiheda urineerimisega eriti öösel.Valusid ei ole.
Küsimus olekski selline - kas on see mingi vihje põletikule?
Ja kui nii, siis ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab:

Enamik eesnäärmehaiguseid on tõesti tabletiga ravitavad. Pimesi seda aga kahjuks teha ei saa. Soovitan pöörduda perearsti poole, kes saab teostada esmased uuringud ja ravi. Vajadusel suunatakse mees edasi ...

Loe edasi

Laps tunneb, et tal on kogu aeg

Tere,
Küsimus selline: 4a ja 10k lapsel on juba pool aastat pissimisega häda: käib üsna tihedalt pissil ja pärast pissimist kuivatab ennast kaua ja hõõrub oma suguelundeid. Küsimusele, miks ta seda teeb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli:

Tere! Kirjelduse järgi tundub,et lapsel on väikesed häbememokad üleval kliitori piirkonnas kokku kasvanud ja esineb sünehhia.Niisugune liiteline protsess pöhjustab lapsele pidevat ärritustunnet kusiti ...

Loe edasi

Põiepõletiku/prostatiidi sümptomid

Tere,

Kaks kuud tagasi oli mul alakõhu trauma (peensoole kinnisti sai kukkumisel viga) ja tehti operatsioon. (Olen meessoost ja 16) Kokku oli mul kateeter umbes 3 päeva. Seejärel oli tavaline paranemine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab:

Igaks juhuks tasuks paluda meestekliiniku arstil ära teha ka eesnäärmepõletiku eritest. Muus osas on käitumine minu arvates üsna asjalik.
Võimalik on siiski mingi mikroobi kateetrit mööda tungimine suguteedesse.
Edu ...

Loe edasi

Punakaspruunid laigud kubemepiirkonnas

Tere. Minul selline mure. Olen paar korda põdenud tupeseent ja see kimbutab mind jälle. Tegin läbi antibiootikumikuuri ja sama tegi ka mu elukaaslane. umbes paari nädala eest kurtis ta sügelust kubemepiirkonas. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik:

Tere. Mul jääb mulje,et tegemist ikkagi seenega. Soovitaks ravi Klotrimazol salviga. Lloputada soovitaks ka kummelilahuga kord päevas. Kindlasti minge esimesel võimalusel arsti juurde. dr kadastik

Loe edasi

Sinikas munandikotil

Tervist
Hakkasin natukene muret tundma järgneva probleemiga.
Eelmine reede (23.10) neiuga koos olles jäi munandikott kogematta õnnetult neiu ja minu vahele, nii et vasak munandikoti pool oli 2 päeva ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab:

Kui probleem püsib, tuleks päärduda uroloogi või meestarsti vastuvõtule. Verevalum kaob täielikult keskmiselt 10 päeva jooksul. Hindama peaks aga võimalikku munandi trauma olemasolu.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

Vaba PSA

Selline küsimus enda harimiseks: Minul 60 aastasel mehel on PSA 4,23 - referents < 4. Vaba PSA on 0,721 - referents < 0,42 ehk 17,07%. Siinjuures selline küsimus. Üheltpoolt on hea kui vaba PSA % on üle ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab:

Esmalt pean ütlema, et PSA analüüsil puudub tegelikult normi piir - see tähendab ohutu tase. Väärtus 4,23 on 60-aastase mehe jaoks suhteliselt kõrge ja kindlasti peaks siin tegema lisauuringud PSa tõusu ...

Loe edasi

Tere

Tere mul on küsimus mul on kaka rohekat värvi ja juba 2nädalat ja nüüd lõi kõhu lahti ja kõhus valud sees ja oksendan mis see võiks olla?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere
Kahjuks ei saa ma midagi vastata, teadmata Teie vanust, sugu ja paljusid teisi olulisi fakte. Pidage nõu oma perearstiga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi