Kõhulahtisus 05.09.20 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!
Kogu elu on minul olnud probleeme kõhuvaludega ja puhitusega. Pidevalt oli ka kõht kinni. Lõpuks tehti minule vereproov, et uurida laktoositalumatust. Täpsem proov oli kaasasündinud hüpolaktaasia test ja see osutus positiivseks. Arst käskis täielikult laktoosi sisaldavad asjad välja jätta. Nii olen ka teinud. Ei ole kohe üldse tarbinud laktoosi enam. Loen pakendeid ja üldjuhul teen kõik toidu ise. Tarbin palju ka laktoosivabu asju, hapukoored jne. Nüüd on kadunud kõhuvalud ja puhitus aga juurde tulnud on kõhulahtisus. Kõhulahtisust esineb iga päev ja nii mitmeid nädalaid juba. Vahepeal pean söömise ajal juba vetsu jooksma. Alguses arvasin, et ehk keha harjub uue olukorraga aga kuna mitmeid nädalaid juba halb siis tekitab olukord muret. Kas tuleks uuesti külastada arsti, või peaks siiski ootama, et ehk organism kohaneb veel?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Soovitan kõhulahtisuse püsimisel siiski konsulteerida arstiga. Laktoosivabad tooted ei tohiks antud probleemiga seotud olla. Soovitan pidada toidupäevikut ja jälgida, millised toidud, kui üldse, võiks olla seotud kaebusega.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kõhulahtisus

Tere, minu probleem on siis kõhulahtisus ja ebameeldiv kõhutuulte hais. Ausalt öelda on kuude kaupa juba kõht lahti olnud ja korraliku normaalset junni pole küll näinud. Alguses oli see ainult teatud vürtsikate ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirja teel diagnoose oletada pole võimalik. Kui kõhulahtisus ja pidevad gaasid on järjepanu kestnud kuid, siis on viimane aeg pöörduda uuringuteks arsti juurde. Esmased analüüsid saab teha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi