Evi edulugu - aastaga miinus 40 kilogrammi!

Evi edulugu - aastaga miinus 40 kilogrammi!

Eelmisel hooajal pöördus Tohter Olafi poole Evi, kes võitles ülekilodega. Juba sel hetkel oli naine end kirja pannud ka maovähendusoperatsioonile. Kuidas tal on läinud?

Aasta tagasi oli Evi oma elu madalpunktis - liigne rasvumine oli sundinud ta jääma enneaegsele töövõimetuspensionile ning loobuma oma suurimast kirest, rahvatantsust.

“Kehakaal mõjutab minu enesehinnangut väga palju, sest praktiliselt seda enam polegi. Kehakaal on ära võtnud minu seltskonna, minu sotsiaalse tagatise, et ma saaksin minna tööle ja kõik muud asjad,” kirjeldas Evi mullu.

Sel hetkel kaalus Evi 125 kilogrammi ning isegi lihtsad kodutööd olid tema jaoks äärmiselt vaevarikkad. Evi tundis, et aeg oli end kätte võtta ning ta pöördus abi saamiseks Tohter Olafi poole.

Täna on Evi tagasi ja näeb välja parem, kui kunagi varem: "Kõik on super! Elu on läinud kiiremaks ja mul on rohkem energiat. Ma käin nüüd tööl," rõõmustas Evi.

Evi oli küll enne maovähendusoperatsiooni veidi hirmul, kuid praegu leiab ta, et see oli ainuõige otsus.

Evi raviarst, Põhja-Eesti Regionaalhaigla kirurg Ilmar Kaur selgitas, et patsiendid ei tule lõikusele niivõrd füüsilise rasvuse, kuivõrd kehakaaluga kaasnevate terviseprobleemide pärast. Ka Evi puhul on tegemist teise tüübi suhkruhaiguse, kõrge vererõhu ja unehäiretega, kirjeldas dr. Kaur.

Eestis tehakse umbes 100 maovähendusoperatsiooni aastas. Operatsiooniga vähendatakse mao mahutavust 70-80 protsenti. "Kõige enam tehtav operatsioon on maost mööda juhtiv operatsioon, mille käigus originaalsuuruses 1 liitriga mahutavast maost jäetakse toidu jaoks alles 20-30 milliliitrit, mis eraldatakse ülejäänud maost. Mitte midagi inimesest otseselt ei eemaldata," räägib dr. Kaur operatsioonist. Suuremasse mao ossa toit ei satu, küll aga on sel endiselt oma funktsioon: toota maomahla.

Siiski kuulub kaalu langetamise juurde ka korralik menüü ja treeningkava. Evi toidulaualt ei leia enam hommikuti saia ega leiba. Naise menüüsse mahub rohkem värskeid salateid, puu- ja juurvilju. Toidumenüüst on kadunud ära riis, kartul ja tatar. Need on asendunud suppidega, mida naine varasemalt ei söönud.

Spordiklubi Sparta eratreener Argo Ader meenutas, et Evi oli juba trenni tulles väga positiivne. Treener pidi pidevalt jälgima, et Evil oleks piisavalt energiat ja ei tekiks nõrkuse tunnet. Kuid iganädalane kaalumine ja mõõtmine andsid Evile põhjuse rõõmustamiseks. 

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?