Loodusmeditsiin - alternatiivne võimalus teaduspõhisele meditsiinile

Loodusmeditsiin - alternatiivne võimalus teaduspõhisele meditsiinile

Tihti otsivad inimesed lisaks teaduspõhisele meditsiinile abi ka loodusmeditsiinist. Seekordses saates Tohter Olaf tutvustati kolme teraapiat.

Mudaravi

Mudamähise mõju ei ole kõrvaltvaatajale ilmselt silmaga nähtav, kuid tegelikult mõjub muda inimese kehale mitmel erineval moel.  Helen Palm Fra Mare Thalasso Spast rääkis, et ravimuda aitab eelkõige reumaatiliste haiguste, liigesehaiguste ja erinevate traumade tagajärgede puhul. Lisaks on ravimuda väga kasulik krooniliste nahahaiguste puhul, nagu näiteks sporiaas.

Valgusteraapia

Valgus on inimese jaoks sama oluline, kui toit ja õhk. Nende puudumine mõjub raskelt nii inimese vaimsele kui füüsilisele enesetundele.

Aili Tamming Keha ja Meele Teraapiakeskusest tutvustas, et valgusteraapia käigus näeb inimene teatud seadeldise abil vikerkaare värve. Täiskasvanu jaoks kestab seanss 10 minutit. Valgusteraapia valgus erineb tavalisest valgusest selle poolest, et see sisaldab madalasageduslikku laservalgust. See valgus jõuab ka meie keharakkudeni, tugevdab immuunsüsteemi ja aktiveerib ainevahetuse protsessi. Valgusteraapia annab juurde energiat ja see toimib aju ja keha vitamiinina ning seda kasutatakse meeleoluhäirete puhul.

Kaaniteraapia

Kaanid võivad esmapilgul tekitada endast õudu ja vastikust, siiski aitavad need väikesed abilised meie keha tervendada. Helle Kullerkupp Tervistavast Stuudiost rääkis, et kuna kaanid pannakse inimese energiapunktidesse, on esimene toime energeetiline: vastavalt vajadusele inimene siis kas maandab ennast või saab turgutust uue energia näol.

Kaanidel on ka vereringet mõjutav toime. Kaanid eritavad sülge, millega nad niisutavad nii ennast kui ka takistavad vere hüübimist hammustuses. Seesama sülg läheb vereringe kaudu kogu kehasse laiali ning on justkui looduslik verevedeldaja, milles leidub veel mitmeidki kasulikke aineid.

Kaani panekul peab olema inimese nahk täiesti puhas. Kreemi või parfüümi kasutamise korral ei suuda kaan end kinnitada. 

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?