Kiilanemine - elu paratamatus

Kiilanemine - elu paratamatus

Vananedes puutume me kõik suuremal või vähemal määral kokku juuste hõrenemisega. 50. eluaastaks on inimene kaotanud umbes 40% juustest.

Kiilanemine ehk juuste lõplik kaotamine juba nooremas eas on sagedane, eelkõige meeste seas. Seda põhjustab suures osas nii geneetiline soodumus, kui ka inimesele omane eluviis. Ka naistel võib kiilanemist põhjustada pärilikkus, kuid seda tuleb õrnema soo esindajate seas harvemini ette.

Meeste kiilanemisel algab juuste välja langemine juuksepiirilt, otsmikult ja läheb edasi pealae piirkonda, jättes juukseid alles vaid kuklasse.

Naistel on see protsess tagasihoidlikum: juuste välja langemine toimub peamiselt pealael. Naistel haarab kiilanemine endaga juuksejuuri korraga suuremal alal, mis tähendab, et juuksed jäävad hõredamaks, kuid ei kao ühelt kindlalt kohalt.

Koos assistent Milviga selgitati välja kiilanemisega seotud tähtsad tõed.

Normaalsetes tingimustes kaotab inimene iga päev umbes 50 kuni 100 juuksekarva. Kuigi see võib tunduda suure hulgana, siis tegelikult see nii pole. Inimese peas on tavaliselt üle saja tuhande juuksekarva, seega 50 kuni 100 juuksekarva kaotamine on normaalne. 

Tohter Olaf palus Milvil välja valida soeng, mis juuksejuurtele kõige kehvemini mõjuda võiks. Selgitati, et väga tihedalt üles pandud hobusesaba on juustele kindlasti kahjulikum kui lõdvemini kinni pandud juuksed. Samuti on pideval kandmisel ohtlikumad väga tihedad punupatsid peanaha lähedal. Need kisuvad juukseid ebaloomulikus suunas ja panevad need ebaloomulikult suure pinge alla. Seega võivad need kahjustada juuksekarva peanaha lähedalt või kiskuda karva hoopis koos juurega välja.

Juuste väljalangemisest hoidumiseks on soovitav vältida stressi, kesist dieeti, alkoholi ja tubaka tarbimist, ning liiga tugevat juuste kinnitamist. 

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?