Ülekaaluline Evi: lapselapsed motiveerivad kaalu langetama

Ülekaaluline Evi: lapselapsed motiveerivad kaalu langetama

Liigse kehakaaluga võitlev Evi räägib seekordses saates, mida ta on kaalu langetamiseks juba proovinud. Seekordses saates uuriti, millal on kaalu liiga palju ja ülekaalust saab haigus.

Saates tuli juttu sellest, et rasvumine pole pelgalt iluviga - 36% täiskasvanutest on ülekaalulised, neist 21% lausa rasvunud.

46-aastane viie lapse ema ja kahekordne vanaema Evi on pannud end ülekaalu tõttu  juba maovähendusoperatsiooni järjekorda. Naine kaalub praegu 125 kg, tema kõrgeim kaal on olnud 132 kilo. Kas tema jaoks oleks võimalusi loomulikuks kehakaalu langetamiseks?

Evi rääkis saates, et on olnud juba lapsest saati priskem. Kehakaalu tõusule aitas kaasa ka suitsetamisest loobumine. Liigne kaal muutus probleemiks, kui see hakkas mõjuma põlveliigestele ning naisel tuli loobuda rahvatantsust. Samuti sundis liigne rasvumine naist töövõimetuspensionile jääma. Evi peab oma ülekaalu põhjuseks muredega üksi olemist, mis tekitas lohutussöömise. Liigne kaal mõjutab ka enesehinnangut – seda polegi enam alles jäänud, tõdes Evi.

Kaalu langetamiseks, on Evi proovinud erinevaid dieete, jätnud ära jahutoidud ning joonud palju vett. Seni pole miski toiminud. Evit on motiveerinud kaalu langetama eelkõige lapselapsed ning soov minna uuesti tööle ja tantsima.

Tartu Ülikooli Kliinikumi arst – õppejõud ja toitumisnõustaja dr. Kristel Ehala – Aleksejevi sõnul on rasvaprotsent meeste ja naiste puhul erinev. Kui kehamassiindeks on üle 40, tekib raskusi kaalu langetamisega loomulikul teel. Siinkohal võibki olla päästjaks just maovähendusoperatsioon. Arst lisas, et Evi puhul võib ka pärilik eelsoodumus olla tugev faktor.

Kaal on kerge tõusma, kui söömisega liigselt kiirustatakse. Samuti aitavad tõusule kaasa ebamäärased einestamiskellaajad ning toiduportsjonite kogused. Soovitav on jälgida taldrikureeglit – süüa ei tohiks rohkem kui kaks kätt kokku.

Testi oma kehakaalu siin.

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?