Ülekilodega võitlev Kaisa – olen proovinud kõike, kuid miski pole aidanud

Ülekilodega võitlev Kaisa – olen proovinud kõike, kuid miski pole aidanud

Noor naine on proovinud dieete, nälgimist, salendavaid tablette – miski pole aidanud ja võitlus ülekaaluga pole tulemust andnud.

Kaisa on noor kahe lapse ema, kes on kodus olnud juba neli aastat. Elu väikses korteris on oluliselt mõjutanud ka kehakaalu - liikumist tuleb ette vaid tuba koristades. Ka söömine on ebakorrapärane – hommikul mõned võileivad, lõuna unustatakse tihti üldse ära. Seetõttu on õhtul isu suurem ning süüakse rohkem, kui peaks. Kaisa suurim nõrkus on kommid ja šokolaad, millele on ta püüdnud vastu seista nii dieetide, nälgimiste kui salendavate tablettidega. Seni pole miski aidanud. Kaisa tahaks tervislikumalt alla võtta ning ideaalis näeb ta end 10 – 15 kg kergemana.

Kaisa vööümbermõõt on 109 cm ja kehamassiindeks on 31,8 – neid näitajaid loetakse juba rasvumiseks.
 
Perearst Svea Rosenthali sõnul peaks kehamassiindeks ideaalis olema kuni 25.  Kehamassiindeksi 25 – 30 puhul on tegu ülekaalu ning üle 30 korral tugeva rasvumisega. Dr Rosenthal lisas, et vööümbermõõtu naistel üle 88 cm ja meestel üle 102 cm loetakse samuti rasvumiseks.

Ülekaaluga kaasneb suurem risk haigestuda südame ja veresoonkonna haigustesse, II tüübi diabeeti ning suureneb koormus liigestele. Kui on plaan kaalu langetada, soovitab dr. Rosenthal konsulteerida kas perearsti või inimesega, kes oskab kaalu langetamise teemal nõustada – et ise mitte väga äärmustesse minna.

„Kui kogu aeg mõtetes tegeleda sellega, et pean kaalu alla saama, siis see ei õnnestugi. Tähtis on elustiil ja väikeste eesmärkide kaupa suurema eesmärgi saavutamine. Olulised pole mitte numbrilised näitajad, vaid hea enesetunne ja parem tervis - kaalu langetamine on viis selle saamiseks,“ rõhutas arst.

Kas sinu kehakaal on normis? Testi ennast siin

Kas see artikkel oli kasulik lugemine?
 
Kuidas ravida vaginismi? Kuidas ravida vaginismi? Vaginism on tahtele allumatu tupelihaste valulik kokkutõmme, mis võib takistada seksuaalvahekorda. Kas seda on võimalik kuidagi ravida? btn_k
Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus? Millest tulevad menstruatsiooniaegsed krambid alakõhus?   Mis on HPV ja kuidas see tekib? Mis on HPV ja kuidas see tekib?
Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik? Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik. btn_k
Kuidas rääkida lapsega seksist? Kuidas rääkida lapsega seksist?   Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad? Milliseid ohte kujutavad endast kontsakingad?