Rasedusaegne dieet võib mõjutada imiku allergiaid

Rasedusaegne dieet võib mõjutada imiku allergiaid

Rasedusaegne rohke aed- ja puuviljade söömine võib vähendada imiku riski haigestuda teatud allergiatesse, viitavad Jaapanis korraldatud uuringu tulemused.

Fukuoka ülikoolis töötav dr Yoshihiro Miyake leidis koos oma kaastöötajatega, et roheliste ja kollaste aedviljade, tsitrusviljade ning suure beetakaroteeni sisaldusega aed- ja puuviljade rohke tarbimine võib vähendada lapse ekseemiriski. Ka ohtralt E‑vitamiini sisaldavad toidud võivad vähendada imiku riski haigestuda vilistavasse hingamisse.

Beetakaroteen ja E-vitamiin on kaks paljudest arvatavalt tervisele soodsatest antioksüdantidest. Senised ema antioksüdantide kasutamist ja laste allergiasse haigestumist käsitlenud uuringud on andnud vasturääkivaid tulemusi.

Käesoleva uuringu raames hindas dr Miyake töörühm 763 naise rasedusaegset aed- ja puuviljade tarbimist ning ekseemi ja vilistava hingamise esinemist nende lastel.

Uurijate sõnul oli neil naistel, kes sõid raseduse ajal rohkem rohelisi ja kollaseid aedvilju, tsitruselisi või beetakaroteeni, väiksem risk ekseemi põdeva lapse saamiseks.

Samamoodi seostus ka suurem E-vitamiini tarbimine vilistava hingamisega imiku väiksema sünniriskiga. See toetab varasemate USA-s ja Suurbritannias läbi viidud uuringute tulemusi.

Uurijad järeldavad, et roheliste ja kollaste aedviljade, tsitrusviljade ning selliste antioksüdantide nagu beetakaroteeni ja E-vitamiini tarbimise suurendamine raseduse ajal “väärib täiendavaid uuringuid, sest see võib aidata ennetada laste haigestumist allergilistesse haigustesse,” ütlesid uurijad Reutersile.

Kas see artikkel oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Jaga

 

Lisa kommentaar

Saada