Suguhaigused 551 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Suguhaigused

klamüüdia

Tere!
Kuidas saada teada kumb partneritest üldse on selle pisiku esimesena saanud ja kas see üldse võimalik?
Kui 8 kuud tagasi arstil käies ei olnud veel haigust siis ehk oli see veel peidus või siiski ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Uuringute alusel pole võimalik teada saada kuna on toimunud nakatumine sugulisle teel levivasse infektsiooni.

Loe edasi

doonorlus ja suguhaigused

kui olen lubatud olla doonor ning kutseid saanudvelkord doonoriks tulema, kas võin kindel olla, et mul pole klamüüdia või gonorröa bakterit ilma uuringutes käimata? Kas seda on võimalik määrata vereanalüüsi ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Doonoritel tehakse uuringud süüfilise ja HIV viiruse esinemise suhtes. Klamüdioosi ja gonorröa suhtes doonoreid ei kontrollita. Urogenitaalset klamüdioosi ja gonorröa esinemist või puudumist pole võimalik ...

Loe edasi

klamüüdia levik

Kas kopsuklamüüdia võib areneda sugulisel teel levivaks klamüüdiaks ja/või vastupidi?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Kopsuklamüdioosi põhjustab Chlamydia pneumonia. Urogenitaalorganites esinevat klamüdioosi põhjustab Chlamydia trachomatis. Üks haigustekitaja ei lähe üle teiseks haigustekitajaks- seega urogenitaalne ...

Loe edasi

mehelik

Tere!
Mure on järgmine.olen 42 aastane mees ja viimasel kahel kuul on peenis hakanud punetama,vahekorras pole kellegagi peale oma abikaasa olnud,pesen end regulaarselt.Abikaasa ütles ka ,et tunne tupes ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Suure tõenäosusega võib tegu olla kandidoosiga. Urogenitaalelundite kandidoos ei kuulu klassikaliste sugulisel teel levivate infektsioonide hulka. See tähendab, et kandidoos suguelunditel võib tekkida ...

Loe edasi

PCR vs IgG/IgM

Tere

Kui on tehtud herpesele vereanalüüs, milles nii IgG kui IgM on negatiivsed (2 nädalat peale võimalikku nakatumist), kas 100%-lise kindluse saamiseks, et viirust tõesti pole, tuleks teha ka PCR ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

kahe nädala jooksul ei pruugi olla antikehad vastava haigustekitaja suhtes veel tekkinud, mistõttu seroloogilist uuringut tasuks mõne aja pärast kindlasti korrata.
PCR uuringuga on võimalik haigustekitajat ...

Loe edasi

klamüüdia

tere,
küsiks, et kui ma võtan klamüüdia raviks antibiootikume 7 päeva, et kas siis nende 7 päeva jooksul ei tohi olla vahekorras või siis ka peale ravi see 3 nädalat, mis jääb uue kontrollanalüüsi vahele?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Klamüdioosi vastase ravi ajal pole soovitav olla kaitsmata vahekorras. Ravikuuri tegemise järgselt olete suure tõenäosusega terve.

Loe edasi

Genitaalherpes

Tere. Minul on selline probleem, et viimasel ajal tekib üha tihedamini häbemokkade välisküljele punetavaid ja sügelevaid punne, mis on väikesed täpselt nagu huuleherpese korral. Alguses tekkisid punnid ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Lugupeetud Kristin,
Soovitaksin tulla vastuvõtule haiguse ägenemise ajal, et teha molekulaarsed uuringusd Teie häbememokkadel olevatest "punnidest". Negatiivsed seroloogilised uuringud ei pruugu veel ...

Loe edasi

hiv diagnostika

Tere!

Olles mures oma võimaliku hiv-kandluse üle, olen lugenud kõikvõimalikke materjale nn. aknaperioodi kohta. Olen teinud ennetuskeskuse kabinetis kaks testi ~3 kuu ja ühe ~6 kuu möödudes võimalikust ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Tänapäevaste uuringumeetoditega loetakse keskmiseks ajaks, mil alalüüsid HIV viiruse suhtes positiivseks muutuda võivad, kaks kuud. Praegu maailmas valitseva seisukoha järgi on kõige pikem võimalik aeg ...

Loe edasi

std&j

Tere!
Soovin infot STD&J kohta, st. kus te vastu võtate, millistel aegadel, milline on hinnakiri jne.

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Haigete vastuvõtt STD&J-s toimub tööpäevadel kella 18-21 (ainult eelneva kokkuleppe alusel). Erandkorras saab vastuvõtuks aja kokku leppida ka nädalavahetuseks.
Vastuvõtuks registreerimiseks tuleks helistada ...

Loe edasi

ureoplasma positiivne???

Tahaksin väga teada kas selline haigus levib ainult sugilisel teel ja kas vastab tõele müüt,et kui haigus pidevalt püsib(vahepeal ei ole nähtusid ja ravimid on võetud) võib jääda lastetuks või esineb komplikatsioone ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder:

Ureaplasma urealyticum võib olla ka organismi normofloora osa, mida üldse ravida ei tule.

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi