Ekstrasüstolid 04.10.01 / Südamehaigused

Külastaja küsib:

Tervist!

Olen 27aastane.Möödunud aastal tehti mulle traumajärgselt luuplastika op.Narkoosi talusin väga halvasti ja viiepäevase toibumise järel koju minnes, tekkis paari tunni möödudes palavik, kohutavad seljavalud ,oksendamine lõpuks teadvuse kaotus.Viidi haiglasse tagasi-öeldi ehk on neeruvaagna põletik anti tabletid ja koju.Kahe päeva pärast ambulatoorsel vastuvõtul ütles urolooganalüüside põhjal, et neeruvaagnapõletik see ei ole-pöörduge traumatoloogiasse tagasi.Palavik püsis-traumast saadeti teraapiasse-mingit otsest põhjust halva enesetunde kohta ei öeldud- raviks määrati antibiootikumid ja mildronat.Nädala jooksul oli enesetunne normis- kuid peale seda kuni siiani tunnen iga päevaga end halvemini. Õhtuti magama heites tekivad ekstrasüstolid, need ei lase magama jääda, paari tunni jooksul tekib iiveldus ja külmavärinad.Kui õnnestub magama jääda, siis hommik on pohmellisarnane enesetunne- külmavärinad,pulss on ärkamise hetkel üle 100.

EKG ei näita midagi-aga ta ei saagi ju näidata midagi, sest päeval ringi liikudes on rütm normaalne. Holter'i analüüs pidi nii kallis olema (perearsti sõnul), et "igaks juhuks pole mõtet teha- kui midagi juhtub, siis teeme.Ekstrasüstoleid pole vaja ravida."

Mis peab veel juhtuma?Ülejäänud arstid ütlevad, et kõik on korras-uurige, mis süda teeb...Mis peab juhtuma, ma ei jõua enam elada- sellest peab ju lahti saama?

Arst vastas:

dr Meelis Vainu

Kardioloog

Tallinna Diagnostikakeskus

Minu aravates on Holteri monitooring e. EKG ööpäevaringne jälgimine absoluutselt näidustatud. See ei näita küll rütmihäirete põhjust, kuid selle alusel on võimalik otsustada rütmihäirete iseloomu üle ja ka ravi vajalikkus. (Holteri monitooringu hind on haigekassa hinnakirja järgi 306.- krooni.) Tõsiste rütmihäirete esinemisel on vajalikud ka täiendavad südame uuringud.



Meelis Vainu

Tallinna Diagnostikakeskus

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Südamehaigused

vahelöögid südames

Tere lp. doktor, mul on mure oma südame pärast!

Olen 36-aastane naisterahvas. Põdenud 16-aastaselt gripi järgselt südame lihase põletikku ja mõned korrad enne seda südamega lastehaiglas ravil ...

Vastas dr Arvo Rosenthal

Te kirjeldate väga tüüpilist ja sageli esinevat tunnet, kui patsiendil esinevad südame vahelöögid:
"Viimased aastad aga tunnen väsimuse ja närvikoormuse ajal ka vahelööke. Mitte küll iga päev, aga ...

Loe edasi

Kas on südamehaigus?

Tere. Pöördun oma murega. 29. dets.pöördusin perearsti poole, sooviga teha EKG. Kuna oli tegemist ekstrasüstolitega , suunati mind Erakorralise Meditsiini osakonda Must. Haiglas. Olen läbi käinud mitmed ...

Vastas dr Arvo Rosenthal

Selliste kaebuste ja sümptoomide puhul ei saa konkreetset abi osutada interneti vahendusel. Aidata on võimalik kui vaadata läbi eelnevalt tehtud uuringute tulemused ja diagnoosid. Samuti on vaja teha korduv ...

Loe edasi

Tehis- või bioloogiline klapp?

Kas südame klapi operatsioonile minnes on enda valida, kas pannakse bioloogiline või tehisklapp? Mis on nende vahe? Mida tähendab "Saint Jude"?

Vastas dr Arvo Rosenthal

Kui patsiendi klapirike on nii tõsine, et näidustatud on klapiproteesi paigaldamine, siis kõige sobilikuma proteesi valiku teeb kardiokirurg. Valik sõltub paljudest asjaoludest, mis igal konkreetsel juhul ...

Loe edasi

Veini ja seksi m6ju sydamele?

Tere!



Olen yle 30-ne (noor)mees, kes on alati lugu pidanud heast veinist ja heast seksist. Kumbagi siis vastavalt 1-3 klaasi/korda p'evas v6imaluse korral. Viimasel ajal tunnen, ...

Vastas dr Meelis Vainu

Inimeste võimed ja võimalused on väga erinevad. Samuti ka vastupanu erinevatele (ka kahjustavatele) teguritele. Kui olete mures oma organismi ja eelkõige südame seisundi pärast, tasub jälgida tervislike ...

Loe edasi

kõrge vererõhk ja kiire pulss

Tere ma olen nii mures! Olen 19-aastane neiu. Tahtsin täna verd anda, aga mind saadeti tagasi, kuna mul pidavat vererõhk kõrge olema 156/114 ja süda pidavat ka liiga kiiresti lööma( 130 lööki minutis). ...

Vastas dr Meelis Vainu

Kui tegemist oli esmakordse taolise juhtumiga, mis lisaks veel seotud uudse situatsiooniga, ei ole põhjust liigselt muretseda. Kui taolised juhtumid ka korduvad on põhjust pöörduda (pere)arsti poole.
Loe edasi

Südame puudulikkus

Tere.

Minuga juhtus selline lugu. Läksin õhtul magama ja poole öö ajal ärkasin selle peale, et mul olid kõhus valud. Läksi loomulikult tualetti ja seal vajusin kokku. Kõht aga korrast ära polnud. ...

Vastas dr Meelis Vainu

Selle kirjelduse alusel on väga raske anda täpset vastust. Taolise seisundi puhul ei saa välistada mitmeid erinevaid haigusi. Soovitan kindlasti vaevuste püsimisel nõu pidada arstiga.


Loe edasi

Insult

Noorel 31-aastasel mehel oli insult ( eelnevalt 2 kuud tugevad peavalud ja tõsised nägemishäired ), mis lõppes surmaga. Juttu oli, et veresoon olla ummistunud ( kas see ongi insult? ). Täpset terminoloogiat ...

Vastas dr Meelis Vainu

Soovitan nimetatud probleemiga pöörduda neuroloogi poole, kuna küsimus puudutab seda valdkonda.



Meelis Vainu

Tallinna Diagnostikakeskus

Loe edasi

Valu südames.

Tere!

Olen 31 aastane naine ja mul tekkis öösel tugev valu südame piirkonnas, kestis ca 10 minutit. Valu oli nii tugev, et liigutada ei saanud ja paras hirm oli ka. Paari päeva pärast kordus ...

Vastas dr Meelis Vainu

Kuna nimetatud valuhoog on esinenud korduvalt, soovitaksin kindlasti pöörduda arsti poole, et välja selgitada valu põhjus.



Meelis Vainu

Tallinna Diagnostikakeskus

Loe edasi

Vali tümps

Austatud doktor!

Olen 31-aastane suhteliselt aktiivne naine. Hiljuti juhtus minuga kummaline lugu. Käisin pubis, kus oli live band esinemas ja seekord oli muusika erakordselt vali. Olen ennegi ...

Vastas dr Meelis Vainu

Raske öelda, kas oli vaid vali muusika südame rütmihäirete põhjustajaks. Taolisi seisundeid võivad põhjustada/soodustada ka toniseerivad joogid (kohvi, tee, alkohol), vaimne pinge, kestev ülekoormus, stress, ...

Loe edasi

prolaps

Tere!

Olen kuulnud, et vasaku külje peal magamine koormab südant (vabandan,

kui see küsimus on juba korduvalt esitatud). On sellel tõepõhi all? Ja kui on, siis

kas vasakul ...

Vastas dr Meelis Vainu

Magamisasend iseenesest südant ei koorma. Raske südamehaiguse puhul on patsiendil lamamine raskendatud ja nad kasutavad poolistuvat asendit. Mitraalklapi prolaps on diagnoos, mis tähistab südameklapi (mitraalklapi) ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi