Sportimine kroonilise prostatiidi ravi ajal 13.12.17 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Senise aktiivse tervisesportlasena (ratas,jooks,ujumine,suusatamine) tabas mind ootamatu diagnoosina krooniline bakteriaalne prostatiit. Sümptomid on talutavad - surve jalgevahel, mõninad urinineerimishäired. Raviks 20 päeva Ciprinoli, Relifex ja midagi oli veel kaheks kuuks. Arst ei ole vastanud selgelt, kas ja millises mahus milliseid spordialasid võiks edasi teha ravi ajal? Ciprinol vist teeb liigesed ja kõõlused kangeks. Aga ujumine? See on seotud riskiga alakeha külmetada? Jääbki kabe ja doomino?

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! Kabe ja doomino juurde võib lisada ka laua tennis. Aga tõsiselt rääkida organismi normaalseks toimimiseks vajalik korralik vereringe. Põletiku ajal vere varustamine on häiritud siis halveneb ka vastava elundi funktsioneerimisevõime. Elundites tekib veri pais. Eriti see on tähtis prostatiidi juhul. Õnneks olemas rida lahendusi, mis aitavad taastada vereringe väike vaagna elundites ja aktiivse tegemise korral isegi parandata seda ning millel on positiivne mõju hormonaal süsteemile ja seksuaal funktsioonile. Harjutused on suunatud nn häbemeluu-õndraluulihase tugevdamisele. Lihtsõnadega need võin nimetada väikse vaagna lihastele suunatud füüsilised harjutused (võite selle kohta lugeda netis – pakutakse väga palju materjalid). Siis lõppsõna et füüsiline aktiivsus väga vajalik kõigile ja prostatiidi ägenemise ajal ei sobi ainult need spordialad mis on seotud ülekülmetamisega (just ratasõit, ujumine meres,pikaajline suusatamine), vaid ettevaatlikult nendega ikka tohib tegeleda! Ülekoormused ka ei ole soovitav!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Anaal ja tupeseks

Tervist! Nimelt sellinne küsimus, oli naisterahavaga vahekorras, kõigepealt tupe kaudu ja siis anaali kaudu. Nii korduvalt mitu korda edasi tagasi öö jooksul. Kaitsevahend puudus ja vahepeal peenist ei ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Kahjuks anaalseks on sama ohtlik kui tupeseks, selles mõttest et pärak sisaldab väga agressiivsed bakterid (näiteks escherihhia coli ja enterococcus faecalis), mille vastu meie immuniteet ...

Loe edasi

Sexs.

Tere. Tutvusin 72 aastae daamiga,kuid sexs pole võimalik,sest temake ei saa mind endase lasta kuna see on valus. Daam ei ole üle kuue aasta vahekorras olnud. Minu peenise ümbermõõt on umbes 13cm. Mida ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Nähtavasti niisugused probleemid on seotud naiste eaga – et naiste tupp kaob oma elastsust ja niiskust. Soovitakse kasutada libestit, kindlasti pöörata rohkem tähelepanu eelmängule, Olemas ...

Loe edasi

titan gel

Tere! Kuidas suhtuda anutud tooe lubatud peenist pikendavasse toimesse? Tundub uskumatu igatahes.
http://cpagoods.com/ee/titan-gel-eesti.html

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Minu suhtumine on pigem skeptiline! Selle tüübi määrded nimetakse soojendavaks kreemid. Need tõesti mõjuvad verevarustusele, aktiveerivat seda, kasutakse enne seksvahekorda just eelsoojendamiseks. ...

Loe edasi

Viagra mõju?

Tere! Olen 49a. mees. Suhe lõppes 3 a. tagasi ja siiani ei suuda unustada endist kaaslast. Ja seoses sellega uutes vahekordades olles ei suuda normaalselt vahekorras olla, kukub ära. Varem sellist asja ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Reeglina erektsiooni ravimeid ei kutsu eriti miski kõrval mõjusid. Mõnikord näonahk punetab kergesti, harvem nina läheb kinni, võimalik ka kerge peavalu või peas tiksutamine. Tavaliselt 15-20 ...

Loe edasi

Мой мужчина боится женщин

Женщина 34 года и мужчина 37 лет.
Познакомились на сайте знакомств, мужчина проявлял интерес в общении, но как только дело доходило до реальной встречи, мялся. Мне это надоело, взрослые люди, симпатичные, ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Добрый день! Случай в общем-то распространенный, с подобными проблемами мужчины обращаются довольно часто. Думаю что ваш диагноз верен - в голове у партнера страх и неуверенность (т.н. синдром ...

Loe edasi

mehel puudub seksiisu

Minu mehel (32a) puudub viimasel aastal huvi seks vastu. Oleme koos elanud kaks aastat, millest viimasel aastal oleme vahekorras olnd üksikud korrad. Nendel üksikutel kordadel on see ka juhtunud hommikul.. ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Mitmeid tegurid võivad mõjutada meeste seksuaalsusele (libiidole) pigem need on seotud vaimse tervisega (nn. psühho-emotsionaalsed - seotud tujuga, peaajuga, igasugused hirmud, mõtted jne), samal ...

Loe edasi

Erektsiooni ja seemnepurske häired

Minul on viimase neljal kuul probleemid erutusega. Meil on püsisuhe 17 aastat naisega ja kõik oli nagu hästi, kuid augustis tuli välja, et temal armuke. Oleme üritanud oma suhteid klaarida ja minna edasi, ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Probleem on selge ja väga levinud meeste soos eriti peale 45-50 elu aastaks. Kahjuks kahe-kolme lausega ei ole võimalik selgitada millest on põhjust ja mida tasub teha / ette võtta. Üldjuhul ...

Loe edasi

Munandid

Tere!
Kas te saaksite välja kirjutada mingisuguseid valuvaigistusi?
Lugesin internetist et valutamise teel võib tekkida munandivähk, kuigi perearst ütles et vere andmise proovid olid korras ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Kui on vajalik siis võin välja kirjutada vastavalt ravimeid, vaid ennem soovitan tulla konsultatsioonile ja teostada vajalikud uuringud (analüüsid). Munandi valu reeglina ei ole seotud munandivähiga, ...

Loe edasi

Munandid

Tere!
Määrasite eelmine aasta hormoonasendusravi, kuna jõin ka alkoholi ravi ajal, aga paremaks ei ole läinud vasak on väike ja parem on ka väiksemaks läinud nüüd ehk siis halvema poole.Valud hakkasid ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Hormonaal asendav ravi ajal mõni kord munandid võivad väiksemaks muuta (tegelikult mitte väiksemaks vaid pehmemaks mis annab mulje et neid on väiksem). Mõne kuu jooksul peale ravi kuuri see ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi