Munandid 30.09.17 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere!
Määrasite eelmine aasta hormoonasendusravi, kuna jõin ka alkoholi ravi ajal, aga paremaks ei ole läinud vasak on väike ja parem on ka väiksemaks läinud nüüd ehk siis halvema poole.Valud hakkasid selle kuu sees pihta. Kui jäigastub siis muutuvad vasak ja parem munand veel väiksemaks. Kas on võimalik saada mingisugust abi veel,et ei pea operatsioonile minema et lasta panna proteese?
Sain aja alles 10 -ndaks oktoobriks.

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! Hormonaal asendav ravi ajal mõni kord munandid võivad väiksemaks muuta (tegelikult mitte väiksemaks vaid pehmemaks mis annab mulje et neid on väiksem). Mõne kuu jooksul peale ravi kuuri see tavaliselt taastub. Olemas teised ravimeid (hüpofiisi hormoonid) mis ka soodustavad munandi koe taastumist. Tulge konsultatsioonile, kontrollime hormoonid verest ja vaalime õige ravi taktikat. Arvestage et see on aeglane protsess (ravi) ehk võtab aega. Munandi proteeserimist kohta – ei ole vajadust!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

munandid

Kas munandeid on võimalik venitada, et nad ripuksid? terv.

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Reeglina mitte ja mitte soovitav ka, kuna see võib olla lihtsalt ohtlik.

Loe edasi

Munandid ja impotentsus

Tere!

Selline küsimus, kas see võib olla mingi probleem, et nagu munandid ei ole ühekõrgusel, üks nagu n.ö. ripub palju madalamal.
Ja siis veel küsimus, et millest avalduvad tunnused ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Reeglina meestel munandid ei ole ühesugused (üks suurem kui teine ja ripub madalam või kõrgem kui teine). Teisele küsimusele vastan et kui iga teine- kolmas vahekord ei õnnetu , suguti vajumise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi