Valud alakõhus, hCG näit ning kaasnevad haigused. 06.08.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Küsimus seotud esmase rasedusega.
Viimaste päevade esimeseks päevaks 30.juuni.

Augusti alguses peale mensese 2/3 päevast hilinemist esimene rasedustest positiivne (õrn triip). Korranud paaril korral, triip tugevnenud.
Sümptomitest esinesid minu jaoks tavapärased alaseljavalud ning rindade tundlikus. Mõlemad sel korral tavapärasemalt pikemalt ja valusamalt.

Lasin teha ka vereanalüüsi, milles hCG näit 1739,42 IU/l.

Viimasel paaril päevad valud vasakul alakõhus, ämmaemanda esimene vastuvõtt tulemas 22.aug.

Tean, et valud võivad raseduse alguses olla, kuid kas valude ühes küljes olemisest (ebaregulaarsed päeva vältel, erinev kestvus, kuid väga pikalt ei püsi) peaksin üritama ämmaemanda vastuvõtu saada varasemaks? Määrimist ei ole esinenud. Kas varasem aeg näitaks ka raseduse osas juba midagi või on sobiv saadud aeg ning seal oma valust rääkida.

Olen jälgimisel kilpnäärme osas ning lisaks ka reumatoloogi juures (ravimite võtmise liigeste osas olen hetkel lõpetanud positiivse testi saamisega). Olen selle tõttu rohkem ärevuses valude tekke pärast.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Saan aru, et teid võib õnnitleda soovitud raseduse puhul ja oodatava sünnituse puhul. Olete tubli, et tegite otsuse noorelt, siis on igas mõttes kergem taluda rasedusega kaasnevaid tegureid.
Kirja järgi tundub, et midagi peale jälgimise ei saaks ehk ämmaemand praegusel hetkel teha.
Küll aga peaksite konsulteerima virtuaalselt kilpnäärme ravi ja liigeste ravi määranud arstidega. Mõnedele haiguslikele seisunditele mõjub rasedus ka soodsalt.
Tarvitage vitamiine rasedatele, toituge ratsionaalselt, olete noor, kõik saab korda. Valude vastu võib rase tarvitada paratsetamooli. Eestis peaks rasedana arvel olema kuni 11+6, et säiliksid määratud toetused.
Alati võite tulla reaalsele vastuvõtule.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Hcg

Tere. Kas 8+3nädalal on hcg näit 97450.73 <5
Kas see näit on ok kui eile uhs oli lootekott ainult

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Ma ei ole teid tõenäoliselt kunagi näinud. Iga uuringu taga peab olema arstlik-kliiniline näidustus. Milline oli? Näit on kõrge. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: