Rasestumine koronaviiruse ajal 01.04.20 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Oleme planeerinud lapsesaamist nüüd juba 4 kuud, kuid rasestumine ei ole õnnestunud. Vähe on informatsiooni selle kohta, millist mõju võib koroonaviirus avaldada rasedusele. Me ei kuulu riskigruppi. Kas koroonaviiruse valguses oleks mõistlik loobuda hetkel lapse planeerimisest? Palun selgitage, millist mõju võib avaldada koroonaviirus rasedusele, mis on algusfaasis. Tänan.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Eesti Naistearstide Seltsi ens.ee kodulehel on uued materjalid
https://www.ens.ee/kasulikke-materjale-covid-19-teemal
Kasulikke materjale COVID-19 teemal

Eestis on palju erinevaid viirusinfektsioone kevadel ja sügisel. Juba vanad eestlased teadsid, et parim aeg rasestumiseks on jaanipäeva paiku.
Tegelikkus on aga selline, et igal ajal sünnivad lapsed, nii sõja ajal kui sõja järgselt, rasketel aegadel ja parematel aegadel, igal ajal.
Liigne planeerimine lükkab soovitud rasedused kaugele edasi, kuid ovulatsioonide arv aastas hakkab langema juba 30. aastastel ja eriti üle 35. aastastel.
Noorelt sünnitamisel on vähem riske kui (naise) vanuse tõustes. Abiks on ovulatsioonitestid apteegist, viljakusmonitor.ee, uued vitamiinid N.A.I.N.E. ja M.E.E.S. Inofolic pulbrid. Loodetavasti olete sügiseks rasestunud, kui ei, siis tuleks alustada viljatu paarisuhte uuringuid.
Vastuvõtule võivad tulla vaid palaviku ja viiruskaebuste vabad vältimatut abi vajavad patsiendid.
Küll aga jätkame telefonikonsultatsioone ja nõustamist e-kirja teel kaugtööna, siis vajalik isikukood.
http://naistearst.ee.klient.veebimajutus.ee/?pid=14&sid=141

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

rasestumine peale pillide lõpetamist

Tere.
Olen võtnud Lyndinette 20 tablette umbes 2 aastat. Nüüd on tekkinud mõte rasestuda(lapsi veel pole ja pole ka aborti teinud).
siit minu küsimus:
teoreetiliselt kui kiiresti on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, niipea kui te pillid lõpetate, võite ka kohe rasestuda, ei pea paar kuud ootama nagu sageli arvatakse. Küsimus on ka selles, et te kohe ei pruugigi rasestuda ja kui rasetute, siis on ülihästi. Pillide ...

Loe edasi

Kui tõenäoline rasestumine peale katkestatud vahekorda ning seejärel Levodonna SOS pilli võtmist?

Tere.
Ega te ei oska öelda, kui tõenäoline on jääda rasedaks peale katkestatud vahekorda? Vahekord leidis aset 6 päeva peale menstruatsiooni lõppemist ning võimalik, et ovulatsiooni ajal. Lõpetasime ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, välistada ei saa, et rasestumine toimus, kuigi oli katkestatud suguühe, tõenäosus siiski väike. Samas kui võtsite SOS pille 14 tundi hiljem, siis see on piisav aeg, et hoida ära soovimatut rasedust. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: