genitaalherpes ja rasedus 06.05.01 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Planeerime mehega omale esimest last. Mehel on diagnoositud genitaalherpes ,

minul seda (vist) ei ole . Kas peaksin ennast selles suhtes analüüsida laskma ja mis saab siis kui minul viirust pole ? Rasedusaegne esmane põdemine pole vist eriti hea. Tänan!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Nakatumine genitaalherpesesse toimub haiguse ägedas staadiumis. Kui teie mehel oli kunagi see haigus, siis nüüd sellesse nakatuda te ei saa, kui haigus on remissioonis. Viirus jääb organismi , kuid selle ägenemine sõltub palju organismi immuunsüsteemist. Võimalik, et teil ka on see viirus, kuid läbipõdemist te ei märganud. Sellisel juhul on teil viirus organismis. Kui raseduse ajal tekib haiguse ägenemine, siis see pole enam lapsele nii ohtlik kui esmasnakatumine. Seega viiruse osas võiksite analüüsi teha. Kui viirust ei ole, siis teie pole nakatunud ja vältige vahekorda mehe haiguse ägenemise ajal.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine koronaviiruse ajal

Tere! Oleme planeerinud lapsesaamist nüüd juba 4 kuud, kuid rasestumine ei ole õnnestunud. Vähe on informatsiooni selle kohta, millist mõju võib koroonaviirus avaldada rasedusele. Me ei kuulu riskigruppi. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Eesti Naistearstide Seltsi ens.ee kodulehel on uued materjalid
https://www.ens.ee/kasulikke-materjale-covid-19-teemal
Loe edasi

Tuikav valu ja kerge määrimine raseduse alguses

Tere!

Viimane menstruatsioon algas 25. veebruaril. Nüüdseks näitab rasedustest positiivset. Viimased nädal aega esineb alakõhus tuikavat valu ja eilsest tuleb hästi vähesel määral hästi helepruuni ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

On raseduse kahtlus, mis tuleks kinnitada günekoloogilise ultraheliuuringuga, et rasedus oleks ikka normaalne ja emaka sees paiknev ...

Loe edasi

Raseduse lõpus määrib.

Tere, olen 39+3 nädalat rase ärkasin eile 12.03 öösel sellepeale, et emaka valud olid tugevad , valutasin paar tundi kui läksid üle ja hakkas pruuni voolust tulema kuni tänaseni 13.03 valud on aga mitte ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetset selgub, et olete 20-aastane

Tegemist on täiskantud rasedusega, seetõttu võib alati pöörduda sünnitajate vastuvõtutuppa.
Täiskantud rasedus on 37n+1p ...

Loe edasi

Lohhiad

Tere! Sünnitusest (esmasünnitus) on möödas 2 nädalat. Sünnitus kulges normaalselt, loomulikul teel ning rebendeid esines ka väga vähe ja ainult väliselt, kõik lihased jäid terveks. Olen jälginud lohhiate ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, sünnitusjärgse vooluse eritust võib olla kuni 6 nädalat. Selle voolusel ongi natuke ebameeldiv lõhn. Hügieen on siin kõige olulisem. Kui teil pole valusid ega palavikku, siis see ongi normaalne. ...

Loe edasi

nina kinni raseduse ajal

Tere,

Mureks on ninakinnisus raseduse ajal, mis ei lase öösel magada. Hetkel käsil raseduse esimene trimester. Kas Apropos taruvaigu ninaspreid on ohutu raseduse ajal kasutada? Või see siiski ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Esmalt konsulteerige oma perearstiga, et välistada allergia, limaskestade turse muudel põhjustel, n ravimitest jms. Siis oleks ...

Loe edasi

Suhkruasendaja raseduse ajal

Tere

Olen 39+6 nädalat rase ja raseduse lõpu poole on ikka kimbutanud hirmus magusaisu. Jõin enda teada täiesti tavalist Fantat, kui ühtäkki avastasin, et nad on oma koostist muutnud ning ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, lühiajaliselt seda magusainet kasutades küll ei tekita probleeme lapsele.

DRKadastik

Loe edasi

rasestumine 49-aastaselt loomulikul teel

Tere,
olen 48 aastat ja 6 kuud vana. Olen olnud 1 kord rase 25-aastaselt ja sünnitasin terve lapse. Saan aru, et mul on pre-menopaus. See hakkas 46-aastaselt, mil mu perioodid muutusid ebakorrapäraseks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega teil ebaregulaarne tsükkel seotud ikka üleminekuperioodiga. Kõigil ei peagi esinema kuumahoogusid, üleminek avaldub ka ainult tsüklihäiretena. See, et te olite rase või jääte veel ...

Loe edasi

Reis broneeritud kas vôin lennata

Tere tegin raseduse testi 24 dets mis oli positiivne.Viimati olid päevad kui mäletan ôigesti 20-24 november. Kahjuks meil mehega reis Taisse ostetud ja homme oleks lend, kas on väga ohtlik mul lennata?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Palju õnne soovitud raseduse puhul. Küsimuse sain just preagu ja küsimus on põhjendatud: lennureisidel üle 4 tunni on ohud. Seetõttu ...

Loe edasi

Raseduse alguse määrimine

Tere! Olen 40 aastane naine käisin 05.12 kunstlikul viljastamisel pandi emakasse 2 embrüat 19.12 antsin veretesti ja saime uudise et olen rase aga mure seisneb selles et 20.12 õhtul läksin tuzzi alla ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Tegemist on tavapärase IVF protseduuri järgse olukorraga, määrimist esineb sageli. Kasutage kõiki määrataud ravimeid täpselt ...

Loe edasi

Uus rasedus peale puhastust

Elasin läbi just tabletiabordi (7n rasedust). Tahaksin kindlasti uuesti proovida rasestuda, kui kiiresti võiks uuesti proovima hakata võimalikult riskivabalt? Internetis leiduvatest materjalidest võib ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere ,soovitaks proovima hakata 2 kuud peale raseduse katkemist, selleks ajaks on tsükkel kenasti reguleerunud. Pole ka absoluutset vastunäidustust rasestumiseks kuu aja möödudes, juhul kui kõik on korras ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: