Rasedusaegsed muutused organismis 25.10.10 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 29-aastane naisterahvas ja 6.nädalat rase. Kas järgnevad sümptomid on rasedusele iseloomulikud: naha sügelus, tugev higistamine, väike palavik 37,1, käte värisemine? Tehti vereproovid, mis mind veidi murelikuks muutsid (mõned näitajad üle normi). Kas see on normaalne raseduse alguses? Vereproovi vastused:
WBC 11,98 (4,1-9,4)
Neut# 8,15 (1.8-7,5)
Lymph# 2,89 (1,0-3,5)
Mono# 0,80 (0,2-1,0)
Eo# 0,12 (0,1-0,4)
Baso# 0,02 (0-0,1)
Neut% 68 (45-80)
Lymph% 24,1 (15-45)
Mono% 6,7 ( 2,0-10,0)
Eo% 1,0 (0,5-6,0)
Baso% 0,2 (0-1,0)
RBC 4,25 (4,0-5,1)
Hb 128 (118-150)
Hct 36,8 (35-46)
MCV 86,6 (82-98)
MCH 30,1 (27-32)
MCHC 348 (320-360)
RDW 12,6 (11,6-14,8)
Plt 273 (150-450)
MPV 10,5 (7,2-11,1)
P-LCR 28,7 (15-35)
PDW 12,6 (9,0-14,0)
Pct 0,29 ( 0,1-0,4)
Infoks veel, et emakast leiti müoom ja vasemast munasarjast 7 cm tsüst. Kas see võib ka kuidagi verenäitajaid muuta?

Ette tänades ja vastust ootama jäädes,
H.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud H.!
Teil on õigus, kõik nimetetud süptomid võivad kaasneda rasedusega. Kliinilise vere analüüsid on rasedatel muutunud. Normid näitude järel on mitterasedatele. Rasedatel on reeglina tõusnud leukotsütoos ja teised põletikunäitajad, kuna rasedus on 50% nn. "võõras valk" ja autoimmuunne väga keeruline naise organismi seisund.
Tähtsaim on hemoglobiini väärtus, mis on 128 ja normis.
Müoomi sõlm ja vedelik munasarjas ei pruugi muuta verenäitajaid.
Kehatemperatuur on raseduse ajal tõusnud ja temperatuuri kuni 37,5 muude viirusinfektsioonidele iseloomulike kaebuste puudumisel loetakse normiks.
Soovitused:
-külastage emadekooli loenguid,
-ostke kõik eesti autorite raamatud rasedusest ja vastsündinust,
-tarvitage uusi vitamiine rasedatele PregnaCaps;
-tarvitage Möller`s kapsleid rasedatele,
Ärge asjatult muretsege, rasedus kestab 38-42 nädalat.
Teile on abiks ka raseduskriisi nõustajad.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Hcg kasv

Tere,hcg näit 2200,48 h hiljem 2568,48h hiljem 4500,siis juba 4 päeva hiljem 4900,kas tegemist siiski peetunud rasedusega,7 nädalat täis,näit 4900,tänan!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Rasedus on kinnitatud vaid siis, kui günekoloogilisel ultraheliuuringul on nähtav loode ja tema südamelöögid.
Esitatud ...

Loe edasi

Kõrge hemoglobiin ja kõhuvalu.

Olen 40aastane. Olen sünnitanud 2 last19 ja14 aastat tagasi. Pool aastat tagasi oli mul raseduspeetus. Nüüd olen 5nädalat rase. Mul on kõhuvalud, mis meenutavad päevasid ja hemoglobiin on 148, veri paks. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Pöörduge oma perearstile ja ka naistearstile. Kõrge hemoglobiini põhjus tuleks täpsustada (kaasasündinud, geneetiline, omandatud, ...

Loe edasi

Lootemuna

Tere,nädalaid 6+3,näha ainult lootemuna,kas võimalik,et tekib veel rebukott?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kõik on võimalik, oleme pikaaegsete kogemuste korral paljut ootamatut näinud. Isegi ultraheliuuring ei ole kõikvõimas ja mõningaid ...

Loe edasi

Mille järgi arvestan rasedust

Tere! Mul on küsimus raseduse suuruse arvestamise kohta.
Eelmised päevad algasid 07.08. Tsükkel on varieeruv - 29 kuni 36 päeva. Tegin enda jaoks ka clearblue digitaalseid ovulatsiooniteste. Esimene ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Nagu teate, on tähtsaim objektiivne daatum viimase menstruatsiooni 1. päev. Kõikide sonograafiate ja muude tabelite raseduste ...

Loe edasi

Purunenud kondoom

Tere. Pöördun murega. Olin umbes tund aega tagasi kaitstud vahekorras, jõudsin orgasmini ja järgmine hetk sai partner aru, et kondoom purunes. Partner ei jõudnud orgasmini. Kohe peale seda, kui avastas, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Tähtsaim daatum ja otsuste tegemiseks vajalik kuupäev on viimase menstruatsiooni 1. päev ja viimase poole aasta menstruatsioonitüklite ...

Loe edasi

Unustatud pill, rasedus

Olin kaitsmata vahekorras samal õhtul ja järgmisel hommikul, kui oleksin pidanud võtma esimese tableti uuest lehest (tavaliselt kell 20). Võtsin tableti järgmisel päeval umbes kell 12 ja teise kell 20. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Väga suure tõenäosusega rasedust ei ole, sest raseduse eelduseks on ovulatsiooni toimumine, mida antibeebipillidega ei toimu ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere, kuna järgmine kord on alles 05.10 arsti juurde siis olen mures mõndade näitudega, mis on piiri peal. Kas minu veretesti tulemustes on midagi viga?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Vereanalüüsid rasedatel ja nende normid ning piirväärtused on teistsugused kui mitterasedale. Ka naistele ja meestele kehtestatud ...

Loe edasi

Sünnitus ja nahk naha kontakt

Sünnitasin oma esimese lapse aasta tagasi, ilma igasuguste valuvaigistiteta loomulikul teel, tänaseks olen 3 kuud uuesti rase ja eesseisev sünnitus tekitab hirmu. Olen pöördunud raseduskriisinõustaja poole,kuigi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, arvan et kindlasti peaksite pöörduma raseduskriisi nõustaja poole. Kirja teel ma tõesti ei saa teid adekvaatselt aidata. Oluline on visiit, kus saate rahulikult arutada olukorda. Soovitan teile ämmaemand ...

Loe edasi

Tere

Tere küsimus selles rasedust on 7 nädalat ja ala kõhu valu on vahepeal ja selja valu aga ultraheli ütles et rasedus vastab nädalale ilusti ja kõik korras kas ma peaks ikka muretsema arst ütles et see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Suurtele kogemustele toetudes saame väita, et I trimestri ebamugavus allkõhus, vahel ka valulikkus, esineb sageli, eriti esmasrasedatel ...

Loe edasi

Veritsus

Tere olen ll trimestri rase ja käisin vetsus tuli tupest verd kuidas peaks käituma see veritsus esmakordne ja kui hiljem läksin uuesti kontrollima ei olnud midagi. Käisin eelmine päev uriiniproovi andmas. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Teil on õigus, kõik, mis kiiresti möödub, ei põhjusta süvenevaid kaebusi, ei ole ohtlik. Kogemustele toetudes teame, et rasedatel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: