Psühhiaatri diagnoos 21.04.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, kas orgaaniline isiksushäire tähendab, et inimene on kindlasti agressiivne, kahtlustatav, jne., Rakveres psühhiaater pani selline diagnoos ilma aega, vastuvõtt kestas mitu minutit, esimene oli selle tõttu, et taotlesin tõendit autokooli, mul on närvihaigus Giles de la tourette(generaliseeritud tikid) kogu elu, olen gruppi peal, aga neuroloog saadas mind psühhiaatri juurde, ma natuke vaidlesin, testide tulemuste kohta, võib olla, ta sai aru seda, kui just sümptoome? Agressiivne ma ei olnud kunagi, ja arstid ei leidnud psühhikahäireid, ainult praegu võin öelda, et mul on internetisõltuvus. Kas diagnoosit "orgaaniline isiksushäire" on võimalik maha võtta? Ja kas on võimalikud probleemid, näiteks, tervisekontrollil tööl?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tourette´isündroom - motoorsed/vokaalsed tikid on väga-väga laia sagedus-/raskuseastmega ja ravimitega ka laias ulatuses mõjutatav. Kas teie puhul on see autosõidu ohutuse aspektist oluline või ei, seda saab otsustada ikkagi raviarst. Tema otsus oluline.
Ta peaks teile ka asjalikult-arusaadavalt põhjendama, et miks ta sellise otsuse vastu võttis.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Diagnoosi küüsis

Kas alla kuu ajalise jälgimiseta ja antidepressantide suures koguses sissesöömise järgsete nähtude põhjal on võimalik panna diagnoos skisofreenia? Mida täpsemalt katatoonia tähendab, see oli diagnoosi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tähtis on tervislik seisund, enesetunne, töö- ja õpivõime - diagnoos on vaid ravi-teeraja suunamiseks, abivahendiks.
Skisofreenia variante ja skisofreenseid olukordi on mitmeid ja ravimeid (väga ...

Loe edasi

Psühhiaatri diagnoos

Tere, ma hiljuti läbisin komissiooni autokooli jaoks ja psühhiaater(Rakvere linnas ) ütles, et testid näitasid mul sotsiaalsete küsimuste lahenduses rigiidsus, ja ta ei luba B-kategooriale õppida. Noh, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Isiksusehäired tekivad-avalduvad noorukieas. Orgaaniline isiksusehäire eeldab mingit haigust või protsesse (ka hilisemas eluaeas) , mis aju (närvisüsteemi) ehituslikku e orgaanilist seisundit on kahjustanud ...

Loe edasi

Bipolaarne häire

Tere

kas te oskate soovitada, kuhu ma peaksin pöörduma oma emaga. Ta on aastaid maadelnud ilmselt bipolaarse häirega. Ühel hetkel on ta täielikus masenduses, joob palju ja energiat ei ole. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väga head arstirohud olemas ja nende kasutamine (kui diagnoos spetsialisti poolt pandud) ka vajalik.
1) psühhiaatri jutule.
2) Kõik muu tervislik - loomulikult kasulik.
Internetis ...

Loe edasi

Isiksushäire

Tere
Sooviksin teada, mida tähendab diagnoos täpsustamata isiksushäire(F60.9)? Tähendab, saan aru, et mingi isiksushäire aga mis põhjusel siis täpsustamata, et millest selline diagnoos tuleb?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Isiksuse tüüpe on mitmeid ja nad kõik on teatud keskkonnas inimesele-ühiskonnale suureks plussiks ja mõnes teises keskkonnas-olukorras jällegi miinuseks.
Isiksusehäire täpsustamatus:
a) RHK-10 ...

Loe edasi

Rivotrili sõltuvus

Kõigepealt , suured tänud vastuse eest! Olen küsinud mitme psühhiaatri käest, kas on võimalust vastand raviga Rivotrili sõltuvusest vabaneda ja vastus ikka üks, sellest sõltuvusest ei ole võimalik vabaneda, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst leiab sobiva rohu, mille toimed südamele kahju ei tee.
Õige neuroleptikumi õige annusega saab Rivotrili probleemi kõrvaldada.
Mitte unustada üldtervistavaid tegemisi.
Tegudele! ...

Loe edasi

Fahri sündroom

Tere! Mulle pandi 10 aastat tagasi diagnoos Fahri sündroom. Olen otsinud internetist igasugu materjali selle tõve kohta, aga info on väga väike. Oma isiklik arst mulle eriti midagi ei räägi haiguse kohta, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem psühhiaatri vaatevinklist. Skisofreenia diagnoosil tuleb eristada aju orgaanilist kahjustust skisofreensest ajuhäirest. Orgaaniline ajuhäire võib olla väga mitmene ning üheks valdkonnaks on kaltsifikaadid ...

Loe edasi

egomaniakaalsus

Kas see on ametlik diagnoos? kas seda ravitakse ravimitega ja kui, siis ilmselt tuleb enne psühhiaatri jutule minna? Aga kas egomaniakil kõigub enesehinnang taevast põrguni ja vastupidi? Võimalik, et olete ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millised on kaebused? Mis segab enda ja mis teiste elu-olu? Millal ja kuidas need enesehinnangud "lainetavad"?
Kõik siin elus parasjagu "lainetabv", aga see peab olema adekvaate, oludele vastav ...

Loe edasi

ärevushood

Tere,
minul selline mure, et olen kannatanud alates 1993 aastast ärevushoogude all ja lõpuks, 2001 aastal jõudsin ka psühhiaatri juurde.hood hakkasid sel ajal, kui ootasin last. mulle kirjutati antidepressante ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulge vastuvõtule.
vt. ka varasemaid soovitusi.
Heade soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

DIS-häire

Tere dr Ennet. Mure - mul diagnoositi dissotsiatiivsed häired-mida see diagnoos endast õieti kujutab ja kas sellest häirest on võimalik vabaneda? Kas kasulikum on hakata probleemi psühhiaatri või psühholoogiga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes diagnoosis? See häire kuulub stressiga seotud häirete rühma, s.o. mingi psühhotraumeeriv olukord, lahendamatud-tõrksad probleemid, keerulised suhteprobleemid jne. ühelt poolt ja nende poot tingitud ...

Loe edasi

PCI jääknähud?

Austet J.O-M. Ennet!
Tahaksin teada kas selle diagnoosiga võib seletada lapse impulsiivset käitumist ja ärrituvust. Diagnoos pandi enne kooli minekut, nüüd on tüdrukul käsil juba 7. klass, õppeedukus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoos pandi ca seitse aastat tagasi. Praeguseks palju vett merre-ookeani voolanud ja inimene selle aja jooksul samuti. Puberteediiga annab ka omanäolisust, noor inimene otsib oma MINA, kujuneb lapsest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: