ravimi kõrvalmõjud 02.11.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen olnud juba peaaegu kaks kuud haiguslehel. Kui on vaja kuhugi minna, siis hakkan otsima ettekäändeid, et jätta käiku ära. vererõhk tõuseb ja enesetunne läheb halvaks. Olen arsti aegu edasi lükanud. Kuidas saan aru, kas ravim mulle mõjub või mitte? Millal muutub enesetunne paremaks?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Üks dirigent korraga. Kui ravite psühhiaatri juures, siis tehke temaga koostööd - leidke õige ravim ja raviannus. Arstirohu võtmisel peab olukord ja enesetunne muutuma paremuse suunal. Ja koheselt. Muu elukorralduse muutus ja minu ristkülik diagonaaliga ning "uued prillid" raviprintsiip on oluline - ainult tableti tarvitamine on vaid 1/10 (kümnendik) ravi võimalustest.
Kui käite psühholoogi juures siis käige, aga oluline ei ole tema juures käimine, oluline on see, et mida te hiljem teete, ise teete ja teistmoodi teete.
Ei arst, ei psühholoog, ei alternatiiv-tegijad tee teid tervemaks - terveks teeb ennast igaüks ikka ISE!
Mõnikord on rohtu vaja, õiget rohtu ja õiges annuses.
Rõõmsameelset tegutsemist soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Härevushäire

Arst kirjutas mulle ravimi estsitalopraam 10 ma valdoxan asemel .kui suured on selle ravimi kõrvalmõjud ja kas see ravim üldse toimib ja kas on mõtet võtta,üks kehaline süntom on rütmiline kas siis võin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravim ja alkohol kokku ei sobi.
Uue ravimi toime selgub ravimi võtmisega. Kui ebameeldivad kaasnähud ilmnevad, siis on vaja raviannust muuta-vähendada. Koostöö raviarstiga.
Ravimi osakaal ...

Loe edasi

Antidepressant ja kõrvalmõjud

Hakkasin võtma Brintellixi ja mõned päevad hiljem algas rindade all sügelus. Kas see võib olla antidepressandi kõrvalmõju ja kas peaksin arstiga kaaluma ravimi väljavahetamist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimite võtmisega peab enesetunne ja tervis paranema. Kui paranemist vähe või kõrvalnähud, siis
a) raviannust vähendada või
b) arstirohtu vahetada
Koostöö oma arstiga.
Arstimi ...

Loe edasi

Paanikahäre ravimi kõrvalmõjud

Tere!
Mul tekkis 3 kuud tagasi paanikahoog- hingamistakistus, ärevus, värisemine. Esialgu perearst kirjutas vaid rahustit.Xanax. Tehti kõiik terviseuuringud, mis olid korras.
3 nädalat hiljem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui ainult ravimeid võtame, siis jäämegi neid võtma - ka koos kõrvaltoimetega, kui selliseid ka tekib. Kõrvaltoimete teke on individuaalne, enamikel juhtudel ikkagi ärevushäire annab sümptomid.
Seega ...

Loe edasi

zoloft ravimi kõrvalmõjud

tere.minu raviarst kirjutas mulle zolofti, kuna mul on juba umbes pool aastat unehäired ja on olnud viimastel kuudel ka paanikahäireid. Olen ravimit võtnud nüüd 2 nädalat( esimesel nädalal pool tabletti) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohu võtmisega peab enesetunne ja tervis Paremaks muutuma. Õige rohi ja õige annus. Sellele lisaks ka harjutused ja "uued prillid."
Pidage nõu oma raviarstiga.
Peo- ja piduõhtutel tuleb ka ...

Loe edasi

Cipralexi kõrvalmõjud

Tere. Mulle määrati Cipralex ja alustasin selle võtmist ning koos sellega algasid ka peavalud. Täna on kolmas päev ja peavalu ei ole vähenenud. Ravimi infolehelt ma sellist kõrvalmõju ei leidnud. Küll ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õues jalutamine kõrvaldab peavalu. Kehaline aktiivsus ka. Kui harjutusi teete, siis läheb kõik tervisega paremuse poole. Ainult rohtu oskab igaüks neelata, aga sellest ei piisa. vt. minu varasemaid soovitusi. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: