rispen 28.06.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
minu abikaasa on kasutanud 2 kuud ravimit Rispen, 2 mg päevas. Ravimi mõjul on tema sperma muutunud väga vesiseks ja väheseks. Üritame last saada, kuid kas minu mees on ravimi tõttu muutunud viljatuks?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Milline eluviis?, Milline kehaline aktiivsus? Millised toitumise ja alko-tarvitamise kombed? Milline puhkerežiim? Millised närvipinged tööl-kodus? Millised kehalised tervise probleemid? Kas peale Rispeni veel mingeid ravimeid võtab? Kui tihti on sex-müramised?
Seksuoloogid teevad täpselt seemnevedeliku analüüsi ja annavad omapoolse vastuse.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Unetus

Tere!Ma ei saa pikemat aega magada.Tarvitasin aastaid Rivotrilli ja see ei mõju enam.Midagi juhtus peaga.Kas võib olla tegemist ajukahjustusega.Nüüd ei saa enam üldse magada.Silmade ees jooksevad kogu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearsti juures esmase uuringud - vererõhu kontroll. Perearsti soovitused,
Psühhiaatri jutule ja soovitab vajaliku neuroleptikumi (Rispen) või und soodustava antidepressandi (Esprital), näiteks. ...

Loe edasi

Ravimisõltuvus

Kuidas vabaneda unerohtude sõltuvusest?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas rahustava toimega AD-d (näit. Espritaal) või siis neuroleptikumidega (Rispen) teha ravikuur.
Retseptid saate psühhiaatrilt.
Unehügieeni soovitused,
Relax-harjutused,
Apteegi ...

Loe edasi

Mürast tekkinud ärevus,hirm

Tere,lp.Doktor!

Viimasel ajal on mul tekkinud müra talumatus just eriti on see õhtusel ajal.Kuna elan kortermajas ja kõik naabrid ei ole just eriti viisakad:uksed käivad pauguga kinni,pidevalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jooge õhtu sooja teed, rahustavat teed.
Hästi mõjub ka arstirohi Rispen, seda võtta pool (1/2) tabl. õhtul. Võibolla aitab ka veerand (1/4) tabletti. Pidage nõu perearstiga.
Mina prooviks ...

Loe edasi

Võõrutus

Tere.Aastaid tarvitanud xanaxit ,mõned korrad tehtud ka ad.Ravi ,siiski samas punktis tagasi. Ise vähendanud kogust ,momendil 1-1,5 mg päevas. Enesetunne loomulikult halb.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimitest tulevad arvesse neuroleptikumid väikestes (parajates) annustes - Rispen, Ketipinor,...ja rahustava toimega antideptressandid - Esprital, näireks.
Apteegi vabamüügi ravimid, rahustavad ...

Loe edasi

sundmõtted seksist

Viimasel ajal mõtlen pidevalt seksist. Ma ei maga enam öösiti hästi. Näen erootilisi unenägusid ja ärgates märkan, et olen tagumikku uppi sättinud, et minusse sisenetaks. Ka päeval mõtlen pidevalt seksist ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Muuta seda, mida muuta saab:
unehäired - vt varasemad,
sundmõtted - siin kasulik Rispen 0,5 mg õhtul, ravimi las kirjutab perearst,
kehaline aktiivsus, kerge trenn,
psühhoregulatisoon, ...

Loe edasi

Risperdal

Tere!
Mulle andis Seewaldi arst yhe lehe rohtu nimega Risperdal 2mg. Internetist ma selle kohta infot ei leia. Mis rohi see on ja mille vastu seda tarvitatakse?
Ette tänades Klaudia

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen, Rispolept, Risperidon jt. risperidooni sisaldavad ravimid on neuroleptikumid, s.o. mõjutavad tunnetamist, aistingute ja tajude häireid või siis mõtlemisega seotud häireid. Ravimi kasutus on väga ...

Loe edasi

rispen

Tere.Olen 28,20-selt oli mul psühhoos.Arsti sõnul mingi kergem vorm,kuid minu jaoks ülimalt raske.Aastad läksid ja tundsin end taas tavalise,normaalse inimesena.Ravimeid ei tarbinud.Kuid nüüd,mõni kuu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen 1 mg on väike annus ja võite julgelt võtta. Raseduse ajal enam ei võta. Korralik puhkus on parim ennetaja. Mõõdukas kehaline aktiivsus on parim organismi tugevdaja. Minu harjutus õpetab pingeid ...

Loe edasi

Tajuhäire?

Tere

Minul on mureks paanikahäirest alguse saanud ebareaalsuse tunne. Kestnud on see juba päris mitu kuud. Pidev seesmine võõras tunne, peeglist võõras endale, piltidel võõras, vahel ka ümbritsev ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pidage nõu psühhiaatriga.
Võtaksin veidi (ca kuu) Rispen´i ja siis arutaks asju edasi. Rispen aitab neist ebatunnetest ja ebamõtetest vabaneda.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

ravimid ja rasedus

Tere!
Olen 30.a.naine. Olen nüüdseks 3 aastat võtnud ravimit Rispen 3mg, pool tabletti korraga üle päeva. Diagnoosiks oli psühhootiline häire. Olen kahel korral olnud ka haigla ravil, viimasest korrast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhootilise häire mõiste on vägagi lai ja Teile parimat soovitust saab anda ikkagi raviarst. Parem on muidugi ilma ravimiteta rasedus, aga võimalikud on ka variandid.
Raviarstiga koos leiate parima ...

Loe edasi

mure:(

Tere olen 20 aastane masenduse all kannatav noormees:(. Nimelt hooti käib selline kohutav tunne üle et äkki löön kedagi vei teen haiget , (kui selline tunne tuleb, tekib klomp kurku, et sellisele asjale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tel.: 56 463 830
lepime ajas kokku.
Igast murest saab üle!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: