stress ja kehakaal 02.03.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Küsimus ei ole niivõrd meditsiiline, aga äkki oskaksite ja oleksite nõus mulle siiski vastama. Olen noor naine, vahepeal oli mul tööl suuri pingeid, ka abikaasaga tülitsesime palju. Võtsin selle tõttu (arvatavasti) umbes kuus kilo alla. Kui alla võetakse, siis kipuvad enamasti esmajärjekorras vähenema rinnad, käed, aga kui juurde võtta, kas siis läheks rasv esmajoones tuharatele ja jalgadele? Kas stress ja ülepinge võivad üldse kaalu langetada ja kas mul on lootus oma kaal tagasi saada, kui taas rahulikku elu elan, ilma liigsete pingeteta?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Stress ja depressioon võivad kehakaalu langetada ja langetavad (mõnedel juhtudel paneb jällegi ohtralt sööma). Kui stressi ja depressiooni kõrvaldate, siis kõik taastub. Kehaline aktiivsus ja sport on suuresti kasuks - kujundab sportlikult kauni keha, kehahoiu, hingelise hoiaku, enesekindluse.
Naiste rindade suurus ei ole tähtis, tähtis on Lapsele vajaliku piima saamine, "piimaand." Ja meeste puhul ei ole ka "Rooberti" suurus oluline, oluline on tema tublidus ja seemneand, et Lapsi saada.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tere ravimid

Tere prooblem selline et võtsin ravimeid kuid vahepeal hakkasid ravimid ülesajama ei suudnud enam võtta nüpd olen kuskil peaegu kuu ravimideda olnud aga kuna mull on antiitebresandid kui ma neid ei võõta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi annust vähendada -
kui see ei aita, siis see ravim ära jätta ja
koostöös raviarstiga leida uus ravim.
Enne ravimi võtmist sööge paar-kolm suutäit ja rohu võtmisel ka 1/2 klaasi ...

Loe edasi

Hommikud rasked

Tere, mure selles,et ärkan hommikul selle peale üles, et käed kuni küünarnukini hakkavad kuumama, nägu hakkab õhetama, samuti kõrvad kuumavad ning ajab ringutama. Siis pean kohe minema WCsse, lööb tavaliselt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vererõhu regulaarne-vajalik ravi, ennetavad harjutused,
stressi vähendavad-kõrvaldavad harjutused,
dieedi korrigeerimine.
vt internetist - Enneti palve ja tehke selle esimest sammu. ...

Loe edasi

Brintellix

Tere.
Minu küsimus , et perearst kirjutas mulle vàlja brintellixi , aga vôtan ka epilepsia rohtu depakine chrono 500 mg. Pole veel hakanud vôtma seda brintellixi kas seoses selle rohuga on ka suurenenud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Brintellix võib inimesel krampe tekitada, kui EP, siis mina Brintellixi ei soovita - suureneb krambioht.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Akatiisia

Tere, väga lugupeetud Jüri Ennet

minul on akatiisia, mis tekkis seoses paratsetamool- kodeiiniga (30mg+ 500mg) kuritarvitamist (kahe ja poole kuuga 140 tabletti, nendest 100 viimase kuu ajaga). ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Akatiisia tammumised liigutamishäired tekivad antipsühhootikumide suhteliselt suurte annuste või kestva tarvitamise korral. Tammumised-kõnnaku isärasused tekivad ka Parkinsoni tõve korral.
Antipsühhootikumide-tekkest ...

Loe edasi

Skisofreenia ravi

Juba neli aastat tagasi diagnoositi minu pojal skisofreenia. Haiguse kriitikani jõudmine poja poolt võttis aastaid. Palju kordi ravil psühhiaatriahaiglas,sest haiguse kriitika puudus,. Nüüd siis saab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimeid antakse süstidena (depooravim, ei pea siis iga päev võtma; või see ravim jääb võtmata).
Kui ravimit igapäevaselt võtta, siis saab annuse muutmisega neid mittesoovitatavaid asju vähendada, ...

Loe edasi

Endassetõmbumine

Lugupeetud
Olen just paar päeva tagasi pidanud olema operatsioonilaual osalise molaar raseduse katkestamise tõttu. Aasta jooksul on see juba teine lapsekaotus. Mu peigmehele ei jõua kohale, miks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pihtimine (mõnele autoriteedile, lähedasele, Päevikusse).
vt minu rmt "Ennet - Psühhiaater" 2021, sealt leiate depressiooni ja Co osas soovitusi. Neist endale sobivaid siis praktiseerida.
Tegutsege! ...

Loe edasi

Sõltuvushäired ja nende taltsutamine

Mul on mure oma käitumisega. Õigemini ehk oleks öelda sõltuvustega, mis mind mingil hetkel rohkem juhivad, kui ma ise. Jutt käib nii alkoholist, raskemal perioodil ka narkootilised ained. Suutmatus neid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt siit varasemaid vastuseid.
Kui ravim kuu-poolteise jooksul head ei tee, siis on vaja ravimit vahetada või muud harjutused esiplaanile tuua, rakendada.
vt raamatukogust/poest aastavahetusel ...

Loe edasi

ärevus ja paanikahäired

Tere
Mul on selline küsimus et kas antidepressantidega võib harva alkoholi tarvitada. Mul on juba pea aasta ärevus/paanikahäired ja vahel kui tarvitan alkoholi siis kardan võtta rohte.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja arstirohi kokku ei sobi.
Seega - alkoholile ei.
Alkohol ei ole jook, ei ole ravim.
Terved eluviisid, lõõgastavad harjutused ja kõik saab korda.
vt raamatukogust, ...

Loe edasi

Keskendumisraskused

Tere! Mul peaaegu juba aasta olnud keskendumisraskused, väga raske on keskenduda,tunnen et pea paks,unega on mul kõik korras. Magan piisavalt. Kuigi ikka tunnen ennast väsinuna ,mälu ka halb ,unustan asju. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oluline on une-eelne rituaal – lastele muinasjutud, usklikule unepalve, biblioteraapiline võte jne. Mina olen aastakümneid kasutanud ja ka abivajajatele soovitanud nn Enneti palve esimest osa.
Esimene ...

Loe edasi

Sõltuvussuhe ja vaime terror

Tere!

Mul on mure. Ma tean, et olen sõltuvussuhtes ja mu üle on peetud ja peetakse vaimset vägivalda ja see on kestnud 15 aastat ja ma elan manipulaatoriga. Kuid selle teadvustamisele jõudsin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemistik keeruline.
Kui manipuleerimine, siis: a) isiksus on selline nö psühhopaat, isa poolt dirigeeritav, või b) mingi psüühikahäire, et empaatia ja lastearmastus, korralik pereelu tema ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: