peavalu 12.02.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Selline küsimus, et kas nädalaid kestev peavalu (põhiliselt saab alguse kuklast) võib olla tingitud depressioonist? Eve

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Võib küll. Peavalu on tingitud aju veresoonte ebaõigest toonusest (kas neid veresooni ümbritsevad lihased on liigselt pinges või siis liigselt venituse all). Täpsustada tuleks: silma-prillid, õige valgustus, arvuti ja silmade puhkus, istuv eluviis ja kehaline aktiivsus, söömine, uni, naiste tsüklid, suhted jne.
Sobib väga hästi minu harjutus, vt. "Terviseleht", (14. aug. 2002.a.), aeglaselt, rahulikult.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Väärkohtlemine ja sotsiopaatia

Tere. Elasin 5 aastat inimesega, kellel oli kantud karistus vägivalla ja laste väärkohtlemise eest. Põgenesin ära, kui sain aru, et minuga manipuleeriti ja tegu on sotsiopaadist inimesega. Kooselu jooksul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui inimene hakkab lapsega manipuleerima, teile "käru keerama", siis see kindlsti mõjutab ka lapse tervist, psüühikat. Lapsed võtavad seda pingelist õhustikku linnulennult ja nö eksimatult.
Täpsustage ...

Loe edasi

Unehäired

Tere,ma 2 nädalat puhkasin,siis magasin hommikuti tund paar kauem,nüüd käin 2.nädalat tööl.Praegu tõusen 7.15.Lõuna ajal ma ei suuda lehtegi läbi lugeda,kohe peale sööki tuleb uni peale.Õhtul kella 5 peale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õhtul õigel ajal (et hommikul korralikult ärgata võiks) magama, abiks on õhtul soe jook või rahustav tee ning
Melatoniin (apteegi vabamüügist).
vt otsinguga Enneti palve ja selle esimene samm. ...

Loe edasi

Ärevus või midagi muud

Tere

Olen 33a naisterahvas, 3 lapse ema (2 pisikesed, üks algklassis).

Oktoobris algasid tervisemured, mille tagajärjel oli suur rauapuudus. Tarvitasin lisandeid ja saime sellest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arsti poolt tehtud uuringud ja järeldused on korralikkult tehtud - tegemist on ärevushäiretega e peenemalt öeldes Psühho-somaatilise probleemistikuga.
Järeldus - kehaliste vaevuste vähendamine eeldab-vajab ...

Loe edasi

Otsin psühhiaatrit, kellel rohkem kogemusi rasedusega

Tere DR Ennet

Elan Saaremaal ja siin ei ole vajalike kogemustega spetsialisti.
Olen diagnoositud bipolaarne al 2009.
Soovime peagi last planeerida, aga kuna mul on risk suurem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimid on head, ravimi annust korrigeerite vajadusel koos psühhiaatriga. Bipolaarsus käib teatud rütmiga ja kui olete kalendrisse märkmeid teinud, siis on pilt selgem - mis faas olemas ja mis tulemas. ...

Loe edasi

tähelepanuvajadus

Tere. Mul on tähelepanuvajadus. Kohe kui mu elukaaslane kodust ära läheb E - R siis ma hakkan tähelepanu otsima kui ta ära on. Nii igapäevaselt ja korrades ühte ja sama asja. Ütlen väga mõtlematuid asju ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Enda töö- või koduse elu korraldus tuleb ühiselt läbi vaadata ja siis elukaaslasega ühiselt seda rada edasi minna. Millised on teie suured eesmärgid töö/õppimise ja koduga seonduvates küsimustes.
Lähedastele ...

Loe edasi

Ärevushäire kahtlus

Tere. Laskusin kõrge stressitaseme tõttu depressiooni, kuigi algul ei tahtnud seda endale tunnistada. Perearst määras KKT, mis kuu ajaga asja paremaks ei teinud - asi läks paraku kehvemaks ja kirjutati ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Stressi teket on rohkem kui seda praeguse elukorralduse juures maandate. Sellest tuleneb nii depressioon kui ka ärevushäireid. Ravim Elicea (Estsitalopraam) on hea antidepressant, aga sellest üksi ei aita. ...

Loe edasi

Ravimid

Lõpetasin 02.01.22 cirpalexi ravikuuri (alustatud 2020 august). 7-9 kuud tarbisin 10mg päevas. Hiljem raviarstiga suurendasime annust 20mg peale. Eelmise aasta oktoobrist hakkasin 5mg kaupa vähendama kogust, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minu rusikareegel 1/10 on ravimi võied, 9/10 on harjutused, eluplanide korrigeerimine, tervistav eluviis, kejhaline aktiiivsus jne. vt varasemaid soovitusi.
Xanax on nn kiirabi vahend - probleemi ...

Loe edasi

Antidebresandid

Tere,kasutan juba üle 4 kuu valdoxani,aga kehalised süntomid käivad ikka aegajalt,kas see normaalne.Soovin jääda beebidele aga rohi ei taha mõjuda ja minu beoloogiline kell tiksub.Mida soovitate?Rääkisin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasemaid soovitusi-harjutusi ja leidke endale sobilikud. AD võite kohe ära jätta.
Minu palveharjutus (vt Enneti palve) toimib hästi kehalliste ning psüühiliste pingete maandamiseks, depressiooni ...

Loe edasi

Antidepressandid

Arst kirjutas àrevushàire vastu Seroxati. Vòtnud olen 2 nàdalat. 10päeva umbes oli ainult iiveldus ja isutus. Peale seda hakkas ärevus tòusma ja ei saa voodistki välja. Kaks nàdalat tãis ja arst kirjutas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jätkaksin Seroxat´i väiksema annusega. Cipralex las ootab. Xanax on nn kiirabivahend - kiire abistaja, eriti halva enesetunde korral. Mitte regulaarselt.
vt varasemaid soovitusi.
Ravimi toime ...

Loe edasi

Magamine

Tere. Mul probleem ööseti kui magama jään siis hakkan mäluga kui midagi suus pole. Mis ma peaks tegema?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Päeval kehalist liikumist-jalutamist mõõdukalt.
2. Lõõgastavad harjutused (vt otsinguga Enneti Palve). Teha päeval ja kindlasti õhtul enne magama minekut.
3. Apteegi vabamüügis Melatoniin ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: