nälgimine ja vaimne tervis 01.09.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Kas on võimalik selline asi, et kui inimene on pikemat aega olnud alatoitlusel, võib teda tabada vaimuhaigus? Ma mõtlen seda, et kas enese näljutamise tõttu võib inimene hakata nägema hallutsinatsioone ja kuulma hääli? Või pole need kaks asja omavahel seotud?
Ette tänades!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Nälgimine võib esile kutsuda psüühikahäireid. Psüühikahäire võib ka olla nälgimise üheks tekitajaks-agensiks. Näljutamise käigus inimese loomulikud kaitsemehhanismid saavad häiritud ning antud organismile suhteliselt nõrgemad lülid "annavad endast tunda". Jah, nälgimine võib tekidada-esile kutsuda meelepetteid. Seega organismile tehtud kahekordselt "muret": a) näljutamisega üldine vastupanu nõrgeneb, b) on "tekkinud" psüühikahäireid.
Ilmtingimata vaja pöörduda psühhiaatri poole!
Jääb selgusetuks nälgimise motiiv(id).
On olemas ka paastumine, aga seda tehakse kogenud Juhendaja suuniste järgi, eelneva tervisliku seisundi täpsustamisega, mitte alla 20-25 eluaastat, mitte teatud hormonaalhäirete korral, jne.
Pöördugu kohe arsti poole, "viga" annab parandada.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kummaline vaimne häire.

Tere!
Väga kaua kestnud igapäevast elu häiriv häire ja mitte ükski ravim pole aidanud. Vanust oli 28 , kui see häire süvenes.Algas väsimusega ja sellise hooga , kus ei suutnud enam tööd teha, käed ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kestev sufebriilne seisund (väike palavik) - ikkagi teha analüüse ja kontrollida-otsida nn palaviku (põletiku)kollet kehalistes funktsioonides. Vereanalüüs näitab kehalise probleemi, põletiku olemust jne. ...

Loe edasi

vaimne tervis

Tere !
Olen abitu ja soovin informatsiooni selle kohta kuidas toimida oma 87 aastase emaga, kelle vaimne tervis on kriisi seisundis.
Nimelt juba aasta aega arvab, et teda ülemised naabrid (elab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eakatel inimestel on sellist väär-mõtlemist ja valet arusaamist ning ebaõiget tunnetamist suhteliselt sageli.
Jutt siin ei aita, aitab arstirohi.
NB. Väga head arstirohud olemas ja toimivad ...

Loe edasi

vaimne tervis

Mul on 22 aastane poeg, 3aastat tagasi jättis kooli pooleli ja sellest ajast ei suhtle kellegagi, ütleb ainult et kõik on koras, ravi ei vaja ja ei soovi, mingeid rohte võtma ei hakka. Päevad läbi lamab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti (!) vajalik psühhiaatri jutule minek. Kui esialgu ta kaasa ei tule, siis käige üksi, ilma temata.
Kas Kaitsevägi kutset ei ole esitanud? Selle raames saab nö sundkorras tervist kontrollida ...

Loe edasi

ampulli paigaldamine

Mis maksab ampulli paigaldamine alkoholi sõltlasele?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Wismari Haigla narkoloogid sellega praegu tegelevad.
Ettevalmistus sõltub praegusest seisundist: palju joogistaaži, kui suured annused, millal viimased napsid olid, millised on pohmakad, mida endast ...

Loe edasi

Diagnoos

Tere! Oleks selline küsimus kui psühhiaater peaks määrama diagnoosi ehk kergemat sorti, näiteks unehäired või kohanemisraskused või üleüldiselt keskkonna põhjal esinevad häired. Kuidas see mõjutab edaspidist ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tervis (ka vaimne tervis) tuleb korda teha ja kogu maailm on teile lahti. Kui te end ei remondi, vaimselt tugevamaks ei tee, siis need maailmaväravad ei avane nii kergelt.
Kehaline ja vaimne tervis ...

Loe edasi

vaimne tervis

Olen mures oma 48 aaastase tytre vaimse tervise pärast.Saatus on olnud karm,3 aastat tagasi suri ootamatult mees,kasvatab tytrega üksi väikest poissi.Maailm on must,kedagi lähedasi ligi ei lase,kõik on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti vajalik psühhiaatri konsultatsioon: sügav depressioon? isiksusehäire peale abikaasa surma? Varjatult haigus juba varem, nüüd lõi "õitsele".
Head rohud olemas, perearstiga koos leida rada ...

Loe edasi

vaimne vägivald ja tervis

Milliste tervisehäireteni võib viia vaimne vägivald ja kui tõsine probleem on see tervise seisukohalt? Praegu põen juba depressiooni, unehäireid, südame rütmihäireid...Kas on võimalik, et olen mingil hetkel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vägivallast ei teki skisofreeniat.
Vägivaldsest mehest tuleb end lahutada. Lahutada ja kohe ja kiiresti ja ilma kõhklemata ja ilma kahetsemiseta.
Vägivaldsus ja armukadedus on iseloomulik ...

Loe edasi

tere

tere diagnoositud on mul paanika ja siis ärevushäire,ühesõnaga ma pidevalt muretsen oma tervise pärast ja kui tekib ärevus siis kardan et midagi hullu juhtub(kas hing jääb kinni või muud sellist),tihtipeale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tegude järjekord: a) külmetushaigusest jagu saada, b) siis rohkelt väljas käia ja kerged füüsilised harjutused, minu harjutus, c) korralikult magada, puhata.
Tervesse kehasse tuleb ka vaimne tervis ...

Loe edasi

Psühhiaatria

Kõik sümptomid näitavad, et mul on hetkel küllaltki raske depressioon, kuid jätkan töötamist (60-70 tundi nädalas), tarvitan unerohtu. Mõnikord on nn "hea" päev ja tunnen end suurepäraselt. Mõnikord (viimasel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ainult iseseisvalt saabki olukordadest välja tulla. Spetsid annavad soovitusi, aga neid ellu rakendama peab igaüks ise.
Kestvalt sellise töökoormusega küll vastu ei pea - koormus vajab vähendamist. ...

Loe edasi

alkohol ja vaimne tervis


Kas on võimalik, et alkoholi väga pikaajalise ja ohtra tarbimise tulemusena kujuneb või vallandub inimesel skisofreenia? Ja kas see tähendab midagi, kui märatseva ning vägivallatseva purjutaja suu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholism ise võib viia jobu-seisundini, agressivsuse ja märatsemiseni, krampideni.
DSkisofreenia on hoopiski midagi muud, aga ka sellega v õ i b kaasneda alkoholism (nn sekundaarne alkoholism). ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: