Isutus, nõrkus, iiveldus 31.03.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Esmaspäeval (30.märts) hakkasin täheldama survetunnet peas ja hiljem arenes sellest peavalu. Võtsin valuvaigistit, peavalu läks üle, kuid jäi iiveldus ja isutus. Ei osanud alguses midagi mõelda, arvasin, et organism reageerib minu viimasel ajal ebaregulaarsele unetsüklile ja mõtlesin, et küll läheb hommikuks paremaks. Ärkasin siis täna üles (teisipäev) ja ikka sama jama. Peavalu küll polnud, aga iiveldus ja isutus polnud kusagile kadunud. Tundsin nõrkust, pearinglust ja minu Fitbit kella pealt oli näha ka pisut kõrgem pulsisagedus, mis rahulolekus kuidagi alla 75 eriti minna ei tahtnud. Kraadisin, palavikku ei olnud. Samuti tunnen juba mitu päeva sellist survetunnet peas ja mõlemas kõrvas. Millest võib selline asi tingitud olla? Kas tõesti pingest e-õppel, vähesest liikumisest ja sassis unerežiimist? Millal selline asi mööduda võiks? Millest tingitud pulsisageduse tõus? Muidugi muretsen ja ajan ennast ise ehk nii üles, et võin sellega asja veed tugevdada. Samas kaalun väga vähe (45-46 kg) oma pikkuse 167 cm kohta, kaks päeva pole söönud, isu pole ja iiveldab, kuidas seda mõista? Mida peaks ette võtma? Kas tegu võib olla hoopis viirushaigusega?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Koostöö perearstiga.
Minu soovitused:
a) apteegi vabamüügist Goldrex (sidrunimaitseline) ja seda võtta 1/3 kuni 1/2 pakki mõnusalt kuuma veega /pool klaasi vett/ 2-3 kord päevas.
b) kodus kuristada suud-kurku kergelt soolase veega, mõnusalt soe.
c) õpipingeid veidi maha, koormust vähemaks.
d) unerežiimi aitab parandada kindel kellaaeg, eelnevalt tuba tuulutada
e) end mõttes kiita numbrite lugemise ajal: 30 - olen rõõmsameelne, 29 - olen abivalmis, 28 - olen optimist, ...
rahulikus tempos nullini. Kui uut kiitusesõna ei tule, korda eelmist.
Head paranemist.
Kõik saab korda.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ärevus

Tere, mul on selline probleem, et mul on pidevalt ärevushood, kui mingi sümptom raskele haigusele (vähile) sarnane on, hakkab kohe tunne, et pole enam mõtet elada, sümptomid on -pearingikäilus,isutus,vahepeal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Õigel ajal magama ja une arvelt ei minutitki ära ei võta. Puhkus taastab jõu ja enesekindluse.
2) Kehaline aktiivsus (jalutamine, jooksmine, trenn /mitte jõusaal ja mitte ponnistused!/, siis ...

Loe edasi

Kas on võimalik

Tere!
Mureks on hirm oksendamise ees ja see on muutunud häirivaks. See on juba nagu foobia, väldin inimesi kes on gripis või toite mis võiksid oksendamist põhjustada. Sellele on nüüd lisandunud ka ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab, vt. varasemaid sundhirmude-foobiate valla soovitusi.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Sertralin Actavis ja rahustud?

Tere,
Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis, 1 tab hommikul. Unusatsin küsida kas neile lisaks võib võtta mingeid rahusteid? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis.
- Sertralin (Zoloft, Serlift) on serotoniini ainevahetust reguleeriv AD. Toime on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: