Diagnoositud kanepipsühhoos 06.08.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Küsimuse sisuks on siis järgmine:
Mulle on diagnoositud kanepipsühhoos, see oli oma 4-6 aastat tagasi. Tarvitasin kanepit igapäevaselt ja kadus kontakt reaalmaailmaga. Nüüdseks pole tarbinud seda juba samuti oma 4-6 aastat, alates sellest hetkest kui esimest korda sattusin 9. osakonda esmaste psühhooside ravikeskusesse.

Aga nüüdseks olen aktiivselt tegelemas e-spordiga ja peale kanepi kasutamist on mu tulemused märksa langenud, kokku olen mänginud vahelduva eduga mängu Counter-Strike umbes 15 aastat. Enam pole see mis oli enne kanepi avastamist, absoluutselt mitte. Mäng on väga südamelähedane, aga pea ei taha sellega üldse leppida ja punnib vastu. Mul on määratud hetkel anti-depressant(Escitalopram), mille pean ma nüüd 2-4 nädala jooksul ära jätma kogust vähendades ja anti-psühhootikum(Aripiprazole). Samas olen tarbinud ka mõned korrad narkootikumi amfetamiin, mis sobib selle mängu juurde nagu valatult, selline tunne tekib, et see just olen mina enne kanepi tarvitamist selles mängus: tase, refleksid, tahe, mõtlemine, liikumine jne.

Nüüd on küsimus järgmine, kui ma tõesti tahaksin kasutada seda narkootilist ainet oma tulemuste parandamiseks, siis kuidas seda kombineerida ravimitega, kui tihti võiks tarbida ja kas üldse võiks?

Tean, et aine tekitab heaolu tunde, selguse peas, murevaba õhkkonna ja muudab mind sõbralikumaks ning rahulikumaks. Probleem ainult, et und pole ja söögiisu kaob.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Üks valus õppetund ju saadud - 4-6 aasta tagune psühhootiline episood.
2) Psühhoosil on ka järelnähtude võimalus oma mitmete psüühiliste tegevuste valdkonnas (mida ka ridamisi loetlesite).
3) Sellise taustainfo juures amfetamiini katsetama hakata - suur rumalus, on ju eelnevate-praeguste psüühikahäirete raviks neuroleptikum ja antidepressant arsti poolt määratud.
4) Mänguvorm tuleb ikkagi ilma ravim-dopingu e erguti kasutamiseta tagada.
5) Koostöö psühhiaatriga ja ravida neid häireid, milleks psühhiaater eelöeldud rohud kirjutas.
6) vt varasemaid soovitusi, arstirohud üksi ei piisa - harjutusi on vaja teha, uut eluviisi on vaja. Uut!.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

PS Vabandus - äike lõi arvuti tõsiselt rivist välja, seega varem ei saadud korda, varem ei saanud vastata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Skisofreenia ja autojuhiload

Lp. dr. Ennet
Kas diagnoositud skisofreeniahaigel jäävad autojuhiload alles? Haigus vahest ägestub (psühhoos) ja kui on möödunud siis on täiesti tavaline ja normaalne inimene.
Tänan vastuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastuse saate ravitohtri käest.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: