Tere , kas hüpnoos aitab täelikult autoavariist põhjustatud pingete vastu. 05.01.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kui teie poolt hüpnoos ei aita , mis siis aitaks - oskate mulle midagi soovitada mis aitaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui inimesel tekkivad terviseprobleemid, siis need hõlmavad meie elu mitmeid valdkondi: psüühika, sooma (keha) ja sotsiaalset sfääri. Tabletid on vaid 1/10 ravivõimalustest, 9/10 on kõigi nende sfääride kasutamine, nende kaudu mõjutamine.
Seega: 1) tööde-tegemiste ja puhkuse probleemid,
2) psühhoregulatsioon (pingete maandamise võtted),
3) keha tugevdamine. Kõik on omavahel seotud ja ühe valdkonna parandamine aitab ka teisi.
Seega - enda aktiivsus ja tegutsemised on väga olulised. Usk endasse, optimism.
Ka hüpnoosi korral ravib inimene end ise, hüpnoosiga saab usku ja eneseusku, seda saab ka arsti vastuvõtul käies.
Ise tehtud - hea tulem!
Ametlikus meditsiinis hüpnoosi ei arvestata ja selliseid protseduure ei tehta. (lisaks väga aeganõudev).
vt varasemaid ja optimitlikku harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Migreeni valud.

Tere,olen huvitatud,kas migreeni valude puhul aitab hüpnoosravi?Tütrel olid peavalud lapseeas,ning peale lapse sünnitust,vanuses 23 tekkisid uuesti.Praeguseks on ta 38 a ning peavalud on väga sagedased ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Iga tera tervise varasalve on kasuks, ka peavalude korral. Seega võimalusi lahenduseks palju.

Terves kehas terve psüühika, meeleolu, optimism. Keha saab tervendada ja tugevdada iga inimene ...

Loe edasi

Ärevus ja paanikahood

Tere, mul on selline küsimus: olen võtnud rohtu Escitalopramum juba 6 kuud, aga tulemused pole märkimisväärsed. Enesetunne on ikka halb. Võtan päevas 10mg ja vahel Xanaxit, sest see teeb enam-vähem enesetunde ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Arstirohu (AD) annusega mängida ja leida sobilik annus. Ainult arstirohust ei piisa - vajalikud on harjutused ja "uues prillid" e hoiak. (vt. soovitusi minu raamatust "Väljavalitu".
2) Tänapäeva ...

Loe edasi

Hüpnoos

Tere!
Kas tänapäeval tegeldakse hüpnoosiga ja kui, siis kus ja kuidas on võimalik vastuvõtule pääseda? Kas võib teha hüpnoosi 12-aastasele teatud sündmuste ja tunnete meeldetuletamiseks? Kuidas see ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hüpnoos tänapäeva tormavas maailmas on liigselt ajamahukas. Tänapäeval rohkelt psühhofarmakone ja psühhoteraapilisi võtteid, seega - hüpnoosi kasutatakse suhteliselt harva. Kui, siis tehakse nn narko-hüpnoosi ...

Loe edasi

Hüpnoos ja isiksushäire

Tere!
Kas oskate öelda kui tõhus on hüpnoos isiksushäirega inimese "korrigeerimise" puhul?

Andres

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

No ei ole. Nagu näitlejal on töö endaga, nagu sportlane teeb tööd endaga, nii ka isiksuse muutmisel peab ise endaga tegelema. Kui elu tähtsad eesmärgid on paigas, huvid teada, siis see iseloom lähebki ...

Loe edasi

hüpnoos-kas tasub proovida

Tere.

Tahaksin mõne spetsialisti arvamust seoses hüpnoosi ja selle kasulikkusega.
Mul on toitumishäire ja abi olen otsinud psühholoogidelt, psühhiaatritelt. Kuid ikka on asi kuidagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ikka tasub, aga see on aja ning energiamahukas tegevus ning seetõttu tehakse seda tagasihoidlikult, vähe (aeg kõigil piiratud). Tehakse ka nn narko-hüpnoosi e ravim ja hüpnoos käsikäes. Tehakse veel autohüpnoosi. ...

Loe edasi

pigistamine rinnus

tere!
Juba pikemat aega on mul probleeme sellega, et mul rinnus pigistab, ebameeldivalt. koormustaluvus on ühel hetkel hea, teisel hetkel ei suuda.
Teen regulaarselt trenni, ja somaatilised ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jalutuskäigud 3-5 km ja distantsi sujuvalt pikendada. Kolm-neli korda nädalas. Siis kahe-kolme kuu pärast kerged treeningud.
Pingete maaandamist aitab psühhoregulatsioon: Autogeenne treening, palve-meditasioon, ...

Loe edasi

Hüpnoos?

Tere,
kas hüpnoosi kasutades on võimalik maha jätta suitsetamine?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suitsetamist on võimalik maha jätta ka ilma hüpnoosi kasutamata. On võimalik ka hüpnoosi kaasabil.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

halvav hirm

Olen käinud oma 14.aastase tütrega aasta teie kliiniku lasteosakonnas.Olen käinud sentsitiivi juures kuid mingit paranemist pole.Tal on meeletu ja halvav hirm kooli ja inimeste(eriti noorte) ees. Ta ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hirmul mitmeid olemusi, põhjusi, reageerimisviise. Sellest tuleneb ka ravimite ja organismi muutmise meetod. Rohte palju ja on ilmselt sobilikke ka Tütrele.
Mida lastepsühhiaater arvab? Milline ...

Loe edasi

hüpnoos

Tere!

Palun öelge, kas on võimalik leida psühhiaatrit, kes teeks hüpnoosi? Olen kuulnud, et viimasel ajal ei loeta seda enam eriti professionaalseks meetodiks ja paljud psühhiaatrid on sellest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hüpnoos on üks paljudest psüühika mõjutamise vahenditest. See meetod oli väga laialdaselt kasutusel aegadel kui psühhofarmakone veel ei olnud (ca 40-50 aastat tagasi ja enne seda). Tänapäeva ravitaktikad-meetodid ...

Loe edasi

HÜPNOOS

Tere!

Kas hüpnoosi saab lasta enda soovil teha ja kui, siis kus?

Ette tänades!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hüpnoos on üheks psühhoteraapia vötteks.Kasutatakse tavaliselt koos muu raviga -seega peab raviks olema näidustus.Kas Teie probleemi puhul on hüpnoos näidustatud?Seda ütleb raviarst.Litsalt uudihimu pärast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: