Lapsel näos punnid 19.01.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Pildil on 2kuuse lapse nägu, käisin eile perearstikeskuses, sain õele näidata, õeldi et kreemitaksin nägu, eile oli nägu selline kuiv, täna aga peale kreemitamist nägu selline punniline, kasutasin bepanthen salvi, on see normaalne reaktsioon?
Lapsel on kuu lõpus perearsti vastuvõtt, kas peaksin varem minema arstie või ootan kui on praegu vaatuvõtt?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Selles vanuses lapsukese nägu on väga tundlik nii kuivuse kui kõikvõimalike salvide ja pesuainete suhtes. Soovitan salvi näolt õrnalt ära pühkida, niiske pehme tupsuga vajadusel niisutades. Edasi vaataks, kuidas lööve käitub. Kas ei ole kehal löövet ? Seos Teie toitumisega, kui imetate. Kas on teada perekonnas atoopilist dermatiiti ?
Kui lööve ei taandu ja Teie emasüda on mures, siis soovitan ikka kiiremini nõu pidada perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Lapsel punnid näol

Tere

Mure selline et millega tegu võib olla . Laps 11 kuune ja sellised pisikesed punnid ümber suu ja silmalaugudel ja silmade all ka.Aga rohkem ikka suu ümbruses. Kas tegemist allergiaga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kahtlustan atoopilist dermatiiti ehk siis rahvakeeles allergiat, kuid mõtlen ka nahamädaniku ehk püodermiale. Valiksin raviks Fucidin H salvi. Kuid arst peaks lapsukest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: