Kipitutunne rinnaku keskel 18.01.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 23-aastane noor neiu, kellel algas paarpäeva tagasi imelik kipitustunne rinnaku keskel. Ennem andis veidi tunda ka paremal pool. Ennem seda olnud ei ole, hea asi on see et viimasel korral arstil käies olid analüüsid korras, vererõhk on normaalne. Tunda annab puhkeasendis, kuid liikudes pole midagi.
Ise arvan, et tegu ehk suure ärevuse või stressiga, kuna tööl kui ka koolis on pingeline periood. Kas mu arvamus võib olla õige või peaksin midagi ette võtma?

Aitäh!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Seostaksin seda vaevust samut nagu Teiegi- ärevuse ja stressiga. Seda nimetatakse ka globus sensation, kui googeldate nt. Sarnane vaevus esineb ka kõris. Mõni tohter nimetab seda südame närvideks. Kõige õigem on seda nimetada nii nagu asi on. Orgaanilist haigust ma ei kahtlustaks.
Paras koormus, hea uni, füüsiline liikumine värskes õhus ja asi laheneb. Kui probleem psüib, siis aitab perearst kõike täpsustada.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame temaatika. Mis on parim variant?

TERE
Olen mees 58/180/95, pisut ülekaaluline, kuid samas aktiivse eluviisiga. 3x nädalas tegelen 1 h spordi ja võimlemisega nii et südamel oleks piisav koormus, liigun piisavalt. Mul on diagnoositud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Infarktinähtude tekkel- valu rinnus üle 10 min- esmaabiks on 3 ravimit- nitroglütseriin 3-4 tab keele alla, metoprolol 50 mg 1 tab ja aspiriin 300 mg sisse võtta. Ega ...

Loe edasi

Valud rindkeres

Tere! Paar päeva tagasi tekkisid valud rinnus täpselt keskel. Valu ei ole tugev, aga siiski pidevalt tuntav. Tundub nagu keegi rõhuks sellele kohale. Valu ei tundu sõltuvat otseselt ühestki liigutusest, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Rindkerevalu on üsna keerukas lahendada arsti vastuvõtul, veelgi keerukam e kirjana. Teie noorus, 18 aastat vähendab raske südamehaiguse võimaluse. Küll aga treening, lihasvenitus rinnaku-roietevahelises ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: