vahelöögid trennist taastumisel 17.10.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.olen 68a.m töötav pensionär 189cm kaal65-70kg.Töö on füüsiline,ajuti tundub ülejõu käivat.Tööl pean väga tihti kummardama ja raskusi tõstma,-prakt.päev otsa jalul,ajuti sirguajamisel pearinglus ja sõrmedes sipelgad. Hommikuti -u.kuu aega,jooksen u.3.5-4 km sh 2-3 pausi,mil mõõdan pulssi,-see on kiire,vahelöökideta,u80.Peale jooksu,tõustes 5.korrusele hakkan alles higistama,pulss 105-110.vahelööke minuti jooksul u.20.10min. pärast pulss 70,-rütmiline

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Paistab, et tegemist on niiöelda düsfunktsionaalsete ehk ohutute vahelöökidega. Südant on uuritud ja kõik paistab olema korras. Vaatan, et olete üsna kõhna, kas on kontrollitud ka kilpnäärme analüüse- FT3,4, TSH TPO AK. Saan soovitada head koostööd oma arstidega. Infot annab ka uuring, 48 tunni EKG salvestus. Uuringu korraldab perearst, mõnes keskuses on see seade ka olemas. Soovitaksin pigem reibast kõndi, enamus nädalapäevadel, kestvusega u 45 min. Puslisageduse arvutamine valemiga 180-vanus, ehk seega 100-110 x min. Abiks on pulsikell.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

süda

Tere. Tegin südame koormustesti. Kardioloogile on number alles
kuu aja pärast. Mulle teeb muret järgmine tekst - EKL-l suhteliselt
sügav repol.häire külgseinas, alaseina repol.häire oluliselt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Selle vastuse põhjal ilmneb, et osa südamelihasest koormuse ajal saab veidi vähem verd, selle kaudu hapniku ja toitaineid, sellest tingitult ka muutused EKGs.
Probleemi põhjus võib olla ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: