Põrutuse valu 09.05.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on umbes nädal aega kestnud kõndides vasaku jalalaba peal põrutuse valu. Valu on selline nagu oleks kuskilt veidike kõrgemalt alla hüpanud ja jalas tunneb seda hetkelist põrutuse tunnet. Ainult, et mul on see kõndides, aga mitte iga sammuga, vaid vahepeal lööb valu sisse. Õrnalt on iga sammuga, aga vahepeal lööb tugevamini sisse, ebameeldiv valu on. Ei suuda meenutada, kas olen jala välja väänanud või kuskilt hüpanud, aga kuskil kolmandal päeval märkasin, et see on kestnud kuidagi kaua.
Paistes ega punane ei tundu olevat. Valu lööb sisse ka paljajalu või sokkis käies. Praegu on selline tunne nagu kuumeneks see koht üle (nagu nt siis, kui sõrm vms korra ära sureb ja siis läheb tuimaks ja on soe). Olen hakanud viimasel ajal rohkem kõndima kui muidu, kas võib sellest olla? Kas see on midagi tõsist või läheb see ise üle?

Tänan vastamast!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere!
Teie kirjeldatud vaevuste juures võib mõtelda väga paljudele erinevatele seisunditele ja haigustele. Märgid antibeebipillide kasutamist ja sääre valu. See võib viidata võimalikule veenitromboosi le ja selle avaldus võib-olla valu sääres ning labajalas. See on tõsine seisund mis tuleb arsti vastuvõtul kindlalt välistada või täpsustada ning ravida. Kestev koormus seismine võib põhjustada veenide pinget mis võib avalduda Võrno valuna. Ka koormusest tingitud lihas kõõlus pinge ja ülekoormus põletik võib anda sarnaseid vaevusi. Nagu loete on võimalikke põhjuseid väga-väga palju. Minu situatsioonis ma ei saa määrata konkreetset diagnoosi ja ravi. Saan soovitada ainult head koostööd oma perearstiga!
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valu alaseljas, reite tagakülgedel

Tere!
Olen 27a naine. Juba mõnda ega vaevab mind kusagil sabkondi pirkonnas selline tuim valu. Hirmul olid suured silmad! Alguses kahtlustasin, et tegemist on jämesoole või pärasoole haigusega. Otseseid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mõistan muret, kuid mitmed tohtrile olulised nüansid on ebaselged. Siiski saan oletada mõnda haigust ikkagi. Esiteks on üks vastik vaevus nimega koktsidodüünia ehk maakeeli sabakondi valulikus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: