Lööve kõrvas 26.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Juba päris pikka aega (kuna sisulised kaebused on väikesed, pole siiani reageerinud) on kõrva kuulmekäigu ees mõningast ketendust ja vähest sügelust (kui küünega üle kõrvanibu sisemise osa libistada, on tunda ebatasasust ning ketendust). Ilmselt ei ole see päris normaalne ning millele võiks viidata? Samuti sügeleb aeg-ajalt veidi peanahk kuklapiirkonnas (kuid see ei ole pidev probleem). Kas järgmise sammuna peaks minema erialaarsti vastuvõtule või on selle vastu ka käsimüügiravimeid?

Võib olla on need täiesti mitteseotud asjad, kuid sõrmenukkidel (käelabapoolsel ja keskmisel) kipub samuti olema ketendust ja sügelust (rohkem kui kõrvas). Seda esineb eelkõige keskmisel sõrmel - vabandust kui see nüüd kõlab totralt, kuid ma ei ole siiani veendunud, et sõrmenukkide ketendusel on bioloogiline algupära, mitte ei tulene see suhteliselt kitsaste teksapükste taskust asjade võtmisest, kuid püsinud on see samuti imelikult pikalt.

Tean, et aeg-ajalt on probleeme ka jalaseenega (harva tekivad ka ühe varba vahele lõhe).

Elu on suhteliselt stressirikas, mis pidi erinevate seenhaiguste jaoks soodustav asjaolu olema. Kuidas võiks siit jätkata?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vaevused on väga erinevad, raske ütelda, kas on tegemist ühe haigusega, mis avaldub erinevates paikmetes või erinevate haigustega. Kõige mõistlikum on perearsti külastus, kolleeg vaatleb neid piirkondi, võtab vajadusel analüüsid ja määrab ravi. Kui tegemist on seeninfektsiooniga, siis on ravi üsna pikk, võimalik on vaid ka paikne ravi. Täpset diagnoosi ei saa panna kirja teel.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõrvaprobleem

Umbes 1,5 nädalat tagasi läks kõrv lukku ja hakkas kohisema-undama . See kestab siiamaani. Esmalt sain apteegist kõrvatilku, et äkki vaik kõrvas. Siis käisin perearstil, kõrva vaadates ütles, et sisekõrvas ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere
kui raviga ei ole probleem üle läinud, siis peaks kindlasti oma perearsti juurde tagasi pöörduma ja põhjust edasi otsima. Kindlasti tasub mõõta ka vererõhku. Ja kui mõlemal juhul seostate oma ...

Loe edasi

Põskkoopapõletik, tüsistusena kõrvapõletik

Tere!

Poolteist kuud tagasi tekkis paremas kõrvas selline tunne, et nagu mingi sitikas sibliks seal või, et kohe-kohe hakkab midagi kõrvast välja valguma. Huvitav, et see kaob ära, kui ma ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
sellist probleemi peab siiski näost näkku uurima, praegu on raske öelda, kas kõrvakudin ja koopapõletik on omavahel seotud või et siis mitte. Alles sellest tulenevalt oleks võimalik kindlaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: