Hematoloogilised uuringud 14.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Tahaksin küsida, kas vereanalüüsi näitudes (5-osaline hemogramm leukogrammiga, erütrotsüütide settekiirus, CRV) toimuvad mingid muutused mitte hematoloogilise päritoluga pahaloomuliste kasvajate puhul? Kardan neid hullult... Või on olemas teised hematoloogilised uuringud, mis võivad midagi näidata?

Ette tänades,

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kui enesetunne hea ja need vereproovid korras, siis ei tasu muretseda. Vereanalüüside muutused on reeglina mittespetsiifilised, st neil võib olla palju erinevaid põhjuseid. PTeie perearst selgitab meelsasti, vajadusel koraldab nt hematoloogi e konsultatsiooni.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vitamiin B12

Tere
Pojal (27 aastat) on väga kõrge vitamiin B12 veres - üle 2000 (norm 600). Mõõdeti 4 korda ja tulemus sama. Vitamiine, ega midagi muud poeg ei tarvita.
Viimasel ajal on aina rohkem uuringuid ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
kui uuringutega on välistatud hematoloogilised haigused ning põhjalikult uuritud ka maksa tööd - kindlasti on määratud maksafunktsiooni testid ning kõik hepatiidimarkerid ning midagi ohtlikku ...

Loe edasi

surve meelekohtadel

Tere!
Mida arvata peaaegu pidevast rõhumis- või survetundest meelekohtadel? Kestnud u nädala, mõni päev rohkem või vähem, kohati tunda ka valu, olen 30.a naine.
Tänan vastuse eest!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ehk on pingepeavalu, või kaela-turjapiirkonna lihasvalu mis kiirgub pähe. Esialgu apteegist valuvaigistid, meelekohtade-kaela massaaz, võimalusel SPA ja mullivann. Kui probleem püsib, siis perearst, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: