Antidepressandid ja alkohol 20.02.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Selline küsimus, et kas koos antidepressandiga nimega zoloft võib tarvitada ka alkoholi. Infolehel on kirjas et ei tohi kuid psühhiaater ütles, et mõne õlle võib ikka juua kui isu on. Millised kõrvalmõjud võivad sellel siis olla või miks ei tohi just koos selle rohuga alkoholi tarvitada? Mõndadega teiste rohtudega pole see keelatud.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
See on libe tee. Mõne õlle ikka võib- mis see kogus siis on 2-3 0,5 l 5% pudelit päevas. See on kogus, mis kindlasti annab koostoime- tavatu meeleolu muutus, unehäired, päevane uimasus, peavalu jm. Kui teisiti ei saa, siis 1 ühik alkoholi 2-3 x nädalas ehk 1 klaas 250 ml normaalõlut kangusega 5%.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Väikelapse intiimpiirkond

Mida peaks tegema et lapse häbememokkade piirkond ei punetaks?

Millest vôib olla see tingitud ? Piirkond saab piisavalt õhku ja umbne ei saaks nagu olla.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Küsimusest ei selgu, kas laps kannab veel mähkmeid või enam mitte. Kui jah, siis võib põhjus olla selles ja lahenduseks mähkmete ära jätmine. Kui laps käib tualetis, tuleks piirkond pärast ...

Loe edasi

Mitmed terviseprobleemid korraga

Tere!

Kas Te oskate öelda, mis võib olla minu üldise kehva enesetunde põhjuseks?

Viimasel ajal on tunne, et terves kehas on pidevalt midagi valesti. Loetlen lihtsalt ette kõik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pika ja usaldava kirja eest. Esmalt ma märgin, et ma ei saa kirja teel diagnoosida ega ravida. Kuid mõned mõtted tekivad. Inimese vaevustel on 2 suurt põhjust. Kehalised ja mittekehalised ...

Loe edasi

Mononukleoos

Tere

Laps on 9. aastane ja tegeleb aktiivselt spordiga (suusatamisega). Nimelt põdes ta 2018. aasta novembrikuus angiini (mädased mandlid ja palavik). Sai peale AB ravi, kuid peale seda ei ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Infektsioosne mononukleoos on viirushaigus, mille vastu spetsiifiline ravi puudub. Kõige tavalisem infektsioosse mononukleoosi kliniline väljendus on angiin. Haiguse läpipõdemisest annavad ...

Loe edasi

Mononukleoos

Tere

Laps on 9. aastane ja tegeleb aktiivselt spordiga (suusatamisega). Nimelt põdes ta 2018. aasta novembrikuus angiini (mädased mandlid ja palavik). Sai peale AB ravi, kuid peale seda ei ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Infektsioosne mononukleoos on viirushaugus, mille vastu spetsiifiline ravi puudub. Täiskasvanueaks on enamik inimesi selle läbi põdenud. Enamikel juhtudel põetakse haigus läbi nii, et inimene ...

Loe edasi

Lihasvalu!!!

Tere! Olen 40 naine ja viimasel ajal,umbes üle aasta tagasi razeduse ajal hakkasid mul hommikul üles tõustes jalad valusaks,kangeks jääma. Kui voodist üles tõusen,siis kõnnin algul nagu puuhobune,jalad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
40 a on vanus, kus hakkab üha enam märku andma selja ja liigeste jäikus, seda nimetetakse artroosiks ja spindüloosiks. Mõtlen ka fibromüalgiale ja ka mõnele puukidega levivatele haigustele. ...

Loe edasi

Analüüsid

Tere, sai antud tasulised analüüsid ja perearst puhkab :). Kas muretsemiseks on põhjust? Tulemused siis sellised,
PSA 0,49 µg/l .
Kalprotektiin roojas 62 µg/g

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
PSA on normis, kalprotektiin aga piiripealne. See peaks olema alla 50. Edasine sõlrub Teie vaevustest ja teistest sümptomitest. Raviarst otsustab.
Head tervist soovides
Madis ...

Loe edasi

Ninast valgub veri suhu

Tere,

Viimasel kahel-kolmel nädalal olen tähele pannud ebaavalist veritsust suus. Alguses ei saanud aru kuskohast veri tuleb (siiani pole päris kindel). Täna arvan, et see valgub nina tagaosast ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Sage aevastamine, ninakinnisus ja kurgulae sügelemine võivad viidata allergilisele nohule. Kui nina limaskest on põletiku tõttu kahjustatud, võib see ka veritseda. Diagnoosi täpsustamiseks ...

Loe edasi

Helicobacter igg

Tere!

Kas väljaheitest määratud helicobacter igg 11,5 vajab kolmikravi?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Igal laboril on oma normid, lähtuda tuleks ka vaevustest. Väljaheites antikehade esinemine näitab pisiku olemasolu, kui on ka vaevused, siis on ka kolmikravi vajalik. Teie arst, kes analüüsid ...

Loe edasi

Eelnevale kirjale lisan ka pildid

Eelnev kiri, mille saatsin, seal on ka küsimus

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänan, palun lugege vastust, mida võiks teha.

Loe edasi

Keele mure pikemat aega

Saadan pildid.
Sümptomid: aegajalt valulik keeleots, hambajäljed külgedel, valge katt, kohati ikka tugev valge katt. Keele otsas tundub, nagu oleks keelenäsad põletikus, valulikud.
Minu perearst ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan veel arsti läbivaatust, täisverw, raua ja B12 vit TSH jr analüüse. Kui kõik on korras, siis võib olla rahulik. Suitsetamine võib ka seda vaevust põhjustada, soovitan loobuda.
Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: