Valud vasakul pool rinnus 04.02.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Detsembri kuus ärkasin öösel üles kuna vasakule poole rindkeresse lõid torkivad valud mis ei lasknud enam magada. Alguses olidki valud ainult öösiti. Siis varsti juba päeval ka. Käisin kiirabis tehti ekg. See oli korras. Öeldi, et närvipõletik ja kirjutati rohtu. See rohi ei aidanud. Edasi läksin perearsti juurde kes kirjutas mulle preductal-mr 35. Sellega kadusid valud ära. Kuu aega võtsin siis said rohud otsa ja mõtlesin et kuna enam ei valuta ei pea enam võtma. Kaks päeva hiljem olid valud tagasi. Helistasin arstile, öeldi et seda retsepti ei saa kirjutada enam, sest see pidi tekitama parkinsoni tõbe. Kästi ära kannatada ja pandi mulle aeg arsti juurde nädala pärast. Proovisin panangini võtta see tegi natuke paremaks aga ikka olid valud. Ainuke mis aitab kui valu on nitroglutseriin. Aga see lööb mulle nii suure rõhu ja surve pähe, et pea hakkab kõvasti valutama ja kasutan seda viimases hädas ainult. Perearsti juurde jõudes ei olnud tal aega tegeleda minuga ja kujutas uuesti välja retsepti preductal-mr. Ja pani mulle uue aja kahe nädala pärast, et siis peab proove tegema. Nüüd aga kahjuks ei aita see preductal-mr ka. Vaid on juurde tekkinud ka raske hingamine vahepeal. Ei saa nagu õhku kätte. Eriti peale söömist. Pikali olles on kergem olla. Praegu ärkasin jälle valuga üles. Magasin paremal küljel ja selline rõhuv tunne on jälle. Nagu midagi suruks peale kuskilt ja see tekitab neid torkeid ja rõhuvat tunnet südame juurde. Mul on diagnoositud skolioos. Ja pidevad seljavalud koguaeg. Kaelal ja seljal lülid kõverad. Ja vahepeal pean käima neid kiropraktiku juures paika panemas. Muidu valus liigutadagi ennast. Äkki see skolioos põhjustab seda ja surub peale midagi kuskil südamele? Olen mitu korda mõelnud et lähen emosse kui väga valutab aga kuna nad peale ekg midagi ei tee ja see midagi ei näita siis ei näe mõtet sellel. Kuidas ennast niikaua aidata saaksin kui lõpuks arstile pääsen?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Minu jaoks on kahtlased ja tõsisema tähendusega Teei kirjas paar lauset: esmane valu teke öösel ja valu leevendumine nitroga. Preductal on lihtsalt tore rohi, mida määratakse siis kui muud pole vaja. Jah, skolioos võib tekitada selliseid vaevusi, kuid skolioos ei teki üle öö. Usun, et olete sellega elanud tubli 10 aastat. Sageli seostatakse vaevusi "närvide", stressi ja depressiooniga. Kuid ennem peab olema orgaanilised haigused kindlalt välistatud.
Mida soovitan ? Teie vanus küll muudab väga küsitavaks südameveresoontehaiguse, kuid kahjuks- kõik võib olla. Ise olen väga rahul Ida-Tallinna Keskhaigla kardioloogide e konsultatsioonidega. Teen oma keskuses EKG, koormusEKG korraliku aparatuuriga, patsiendi hoolsa läbivaatuse, analüüsid. Kui on oluline leid, järgneb e konsultatsioon ja patsient kutsutakse paari päevaga kõrgema etapi raviasutsse. Perearsti juurde saab ju samal päeval ja paari päeva pärast kutsutakse patsient ühte paremasse keskusesse. Mulle tundub, et see on ideaalilähedane. Soovitan Teile sama koostöös oma perearstiga.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Mitu muret

Olen 23 aastane ja mul on mitu muret tervsega.
1. Vasakul pool rinnus on valud. Üldiselt on selline tuim valu kuid vahetevahel lööb tervam valu rindu. Sellega koos on ka tunne et miski nagu suruks ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
See, kui inimesel on palju erinevaid terviseprobleeme, tähendab eelkõige seda, et ta peab esmalt oma elurütmi ja harjumused üle vaatama - alates kõige lihtsamatest asjadest - Liiga palju ...

Loe edasi

artroos?

Tere.Mul on tekkinud vasakul pool rinnus, natuke rinnast üleval pool, valud. Samuti on sinna tekkinud käega katsutav muhk.Selline probleem on nüüd umbes nädal.Kolm päeva tagasi valutas päris kõvasti,nii,et ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mul pole kahjuks võimalik anda mõistlikku vastust. Ehk on tegemist mõne teise haigusega. Artroosi all mõistetakse liigese kulumisest tekkivat liigeshaigust. Rodied ka liigestuvad lülisambaga, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: