Vererõhk 17.03.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,hea doktor!
Olen mitmeid kordi just pidanud Teie poole pöörduma,kuna olete olnud tõesti see,,ainuke,,kes on saanud mind aidata.Kõigepealt tänan oma kõrvade suhtes,kus väga pika aja jooksul ei suutnud ka minu perearst väljamõelda ravimit,mis oleksid ära võtnud mu kõrvade pikaajalise sügeluse ja pakitsuse,aitähh veelkord,et mainisite oma vastuses CiproBay HC,see tõesti toimis ja nüüd kasutan ka edaspidi,kui tekib vajadus.Suur mur ja pikaajaline mure sai sellega murtud!
Aga nüüd veel üks,,mure,,Küsisin ka Teie käest vererõhu ravimi NOBILET 5mg.kohta,sain ka hea vastuse,võtan seda igal hommikul 1 tabl.päevas,seoses sellega aga tekkis mul küsimus(minu perearst ei oska vastata mulle)Kui enne antud ravimi tarvitamist oli minu vererõhk 165/85-le,vahel natukene rohkem,siis nüüd(juba 4 kuud)on vererõhk langenud päris madalale,100/55/55,on ka päevi,kus on olnud 90/52/52,kas antud madalseisu põhjustab NOBELET?Arusaadavalt ega ma ennast väga väga,,lendlevalt,,ei tunne sellise vererõhu juures,kuidagi uimane ja ajab ka,,magama,,Küsisin perearstilt,et kas oleks ehk parem efekt,kui võtta ainult 0,5 tab.päevas,millele ta vastust ei osanud õelda,siinkohal tahangi jälle Teie arvamust,kas jätta kogus samaks või vähendada?
Ja veel,tookord kirjutasin Teile,kui mul algas see vererõhutõus,et jätsin maha ka suitsetamise(raske oli)Tänaseks on saanud 7 kuud,kus pole ühtegi suitsu teinud.
Aitäh Teile veelkord hea doktor,et olete olemas ja leiate aega oma töö kõrvalt kirjadele vastata lihtsalt ja arusaadavalt.
Kõike head ja ilusat,algavat kevadet Teile ja Teie perele.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tänan tagasiside eest.
Aga nüüd see vererõhuprobleem. Nebilet on üsna nõrga toimega vererõhuravim. Teie vererõhk on tavatult madal, kahtlustan, et siin peab mingi muu põhjus olema. Soovitan võtta tõesti vaid pool tabletti Nebileti, päris paugupealt ravi ei tohiks katkestada. Aga tuleb ikka uurida põhjuseid. Ega muud ei ole, kui ikka oma perearst- täisvereproov, hemoglobiin, EKG jt. Tuleb välistada madala vererõhu põhjused.
Kahjuks ei saa ma rohkem midagi soovitada.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vererõhk

Tere.
Palun, kas saate anda mulle nõu, mis puudutab kõrget vererõhku ja ravimit Betloc ZOK 50. Ma ei ole tarvitanud siiani kordagi vererõhuravimeid, kuna vererõhk on tavaliselt normaalne. Paar ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret. Peaks leidma põhjuse, mis vererõhk nii kiiresti tõuseb. Sellel võib olla palju põhjuseid. Päris muret tekitav on elada teadmisega, kas vererõhk on äkki tõusnud. Inimene kaotab ...

Loe edasi

vererõhk

Kui palju on normaalne vererõhk 20, 40 ja 60 aastasel inimesel?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänapäevaste seisuikohtade järgi loetakse normaalse vererõhu ülempiiriks 140/90 ja seda east sõltumata, see kehtib kõigile Teie poolt esitatud vanusega isikute kohta.
Head tervist soovides
Loe edasi

vererõhk

Tere,
Olen 20 a naine. Minu probleemiks on vererõhk, nimelt on see mul keskmiselt 120/50 ja pulss on mul alati üle 75 löögi minutis. Kas see võib viidata mingile haigusele?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kui teisi vaevusi ei ole olen kindel et olete TERVE.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

kõrge vererõhk ja jõusaal

tere! olen 20 aastane mees. 185 cm 78kg. mul probleeme kõrgevererõhuga, tavaliselt 140/90, puhke olekus ja magamisaeg alla selle. praegalt tarvitan betaloc zok-i 50 mg. küsimus selles kas jõusaalis võin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vererõhk 140/90 normikohane vererõhk, päris ameltikult võttes küll selle ülemine piir. Mina arstina pean õigeks korrektset vererõhu diagnostikat. Selleks on parim vahend ööpäevane vererõhuregistreerimine ...

Loe edasi

Madal vererõhk

Tere!
Kuivõrd on omavahel seotud suitsetamine ja madal vererõhk?

Aitäh vastuse eest!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et mingit seost selle vahel ei ole. Teoretiseerida võib pikalt, kuid seda teaduslikult tõestada on väga raske.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

vererõhk

Tere!

Olen 30 a. naine. Minu vererõhk on alati olnud ideaalne 120/80, kuid viimasel nädalal on see oluliselt madalam, täna nt. 95/67. Mis võiks olla põhjuseks?

Lugupidamisega,

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et tegemist on ajutise nähuga. Vererõhk ei pea paigal püsima kui " raudnael" vaid selle suurus kõigub, sõltudes meie tujudest, toitumisest, kehaasendist jne.
Head tervist soovides ...

Loe edasi

vererõhk lapsel

7a poisil on vererõhk 98/30 ja meid saadeti kardioloogile. Millest võib selline vererõhk olla tingitud, arstile pääseme alles augustis.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan taas kontrollida vererõhku ja seda mõlemal käel. Ilmselt on vererõhku mõõdetud automaataparaadiga ( tulemus 98/30), need seadmed pole kuigi töökindlad-usaldusväärsed. Ka ei pruugi mansett ...

Loe edasi

vererõhk

Olen 24 aastane, füüsiliselt aktiivne ning joon ka kohvi. Sellele vaatamata võib vererõhk mul olla 95/48....99/59. Kas selline vererõhk võib olla tingitud mingist haigusest? Missugusest piirist alates ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija.

Madal vererõhk (ülemine rõhk alla 100mmHg) ei ole haiguslik, kuid võib

põhjustada ebamugavust just pearingluse või ka minestamisena. Soovitan

kontrollida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: