Kõrvad 22.10.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Mul on mure kõrvadega juba pikemat aega. Nimelt kui ma panen pea padjale hakkab kõrvas selline kiipiv ja krõbisev tunne nagu midagi toimuks seal. Vahet pole mis külje peal magan mõlemal on. See segab ka minu uinumist. Millega võiks tegu olla? Mis ma peaksin tegema? Perearst on kõrvasid vaadanud ja pole seal midagi. Midagi peab olema..

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kindluse mõttes tasuks kõrvu veelkord kontrollida- kuulmekäigu ja trummikile vaatlus, vaigu ja nt ka kergema eksematoidse ja seenpõletiku väljalülitamine. Infot annab ka tümpanomeetria. Sellist vaevust on leevendanud kõrvaloputus ja lühiaegne kuur kõrvatilkadega, nt ciprobay. Hinnatakse tulemust ja plaanitakse järgnev. Kuid seda saab teha arst, kes Teid vahetult näeb ja uurib.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

hüppeliigese trauma

Kukkusin 3 nädalat tagasi umbes 4 meetri kõrguselt redelilt. Tulemuseks lõin ära pea ja vigastada sai parema jala hüppeliiges. Kuna löögist vastu pead kadus lühikeseks ajaks teadvus, ei tea täpsemalt, ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui hüppeliigesest tehtud röntenpilt oli korras, kinnitab see, et luulist vigastust ei ole. Paraku ei ütle tavaline röntgenpilt midagi sidemete vigastuse kohta. Tugevalt paistes hüppeliiges ...

Loe edasi

Halb enesetunne peale söömist ja peavalud

Tere.

Mul tekkis umbes kuuaega tagasi meeletu vererõhukõikumine. Oli tugevalt füüsiline pingutus (sai hoida suurt koera rihmast kinni kus ta üritas teise koera eest ringiratast ärajoosta) ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud kirjelduse põhjal ja patsienti nägemata on väga keeruline kindlalt öelda, millega on tegu. Võib ka olla, et esineb mitu erinevat probleemi kõrvuti. Mida tähendab “meeletu vererõhu kõikumine”? ...

Loe edasi

3-aastase lapse kõnehäire

Tere!
Ma ei tea, kas pöördun hetkel õige eriala arsti poole, aga nina-kõrva-kurguarsti kahjuks valikus ei olnud. Mure on mul 3a5k poja kõne pärast, see vastab paremal juhul 2-aastase tasemele - ta ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Julgen arvata, et laps on kehaliselt terve. Lisas olev uuring on normaalne, näitab, et trummikile liigub. Pliitase on tõenäoliselt paikne "moeanalüüs", kus seda laps peaks nii palju saama, ...

Loe edasi

Söögitoru põletik

Mure on selles,et 3kuud olen piinelnud hommikuti mao ja vasakulpool rinnust valude käes.Käisin ultrahelis ja mõõka neelasmas ja vastus oli,et palju polüüpe,söögitorupõletik ja gastriidi leid.Võtsin nexiumi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Konkreetse algusega vaevus 46 a naisel, kes on seni on olnud terve- see vajab hoolsat uurimist ja jälgimist. Maouuringul palju polüüpe ? Tavaliselt polüüpe proovitakse ära naksata ja uurida. ...

Loe edasi

Mida näitab vere analüüs?

Tulemus
IgA 4.60 0.70 - 4.00 g/L
IgM 0.68 0.40 - 2.30 g/L
IgG 10.00 7.00 - 16.00 g/L

Küsimus minu vere analüüside kohta, kus IgA tulemus on üle referentsi. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arvan, et ei, IgA on piiripealne. Kui esimesel korral analüüsid ei näita konkreetset haigust, kuid vaevused püsivad, siis jälgitakse haiget, korratakse analüüse mõne aja pärast uuesti ja uuritakse ...

Loe edasi

Laigud varba küünte

Tere. Nimelt avastasin eile 12.07 kahe varba pealt sellised triibud. Olen kuulnud,et melanoom tekib ka küüntealla.Olen juba eemaldanud paar kahtlast sünninärki (ühte lausa kaks korda) seega olen mures. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kuna antud juhul on kahjustunud 2 kõrvuti asetsevat varbaküünt enam-vähem sama koha pealt, on tõenäolisem, et tegu on siiski traumast tingitud küünealuse muutusega.
Igal juhul on mõistlik ...

Loe edasi

Parkinsoni tõbi

Palun öelge, kas on mõtet raviga jätkata. Soovin Teie poolset arvamust.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et ära lõigatavat valu põhjust uuringutel ei leita. Jääb vaid leppida sellega, et tegemist on kroonilise segatüüpi valuga. Kõik need ravimid ongi selle leevendamiseks- duloksetiin, ...

Loe edasi

Sapikivid

Tere! Küsimus selline et mul avastati sapikivid ja 25ndal on kirurgile aeg kuid kas operatsioon toimub üldnarkoosis maskiga või topitakse ka see toru kurku opi ajaks? Ei oska mujalt küsida ja mis on operatsiooni ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Selle küsimuse õigem adressaat oleks olnud üldkirurg, kuid vastan niipalju kui oskan.
Tänapäeval teostatakse enamus sapipõie eemaldamisi laparoskoopilisel meetodil. Selle puhul tehakse ...

Loe edasi

Paise sünnimärgi all

Tere!
Esmaspäeval (09.07) Tundsin, et kõrva juures on sünnimärgil on väike valu ja nagu oleks väike paise all ja nüüd selle sünnimärgi ümbert lisaks veel hakkas õrnalt sügelema. Vahepeal läheb valu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et tegemist on karvanääpsupõletikuga. Aitaks lahja alkoholikompress või kampriõli kompress. Kui tekib tihke valulik piirkond, kerge palavik, võib vaja minna antibiootikumravi. Harvem ...

Loe edasi

Suurenenud lümfisõlmed kaelal

Olen teile kirjutanud ka varem (mai kuus) seoses lümfisõlmede suurenemisega. Nüüdseks on kaks kaelal olevat (paremal ja vasakul) lümfisõlme olnud käega tuntavad juba 3 kuud. Olen käinud kõhukoopa ultrahelis, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kõik uuringud on korras, ultraheli lümfisõlmest näitab tavalist lümfisõlme, siis see on ju väga hästi. Haigust ei ole. Ja nagu märgite, juhtiv mure ongi ülemõtelmisest, muretsemisest tulenevad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: