Perearst 2 345 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Perearst

Probleemsed kõrvad

Tere

Külastasin viimati LOR-i lapsepõlves kroonilise põskkoopapõletikuga, millest olen ligi 20 aastat juba vaba. Kuid terve ülejäänud elu on kõrvad mind häirinud - nad ei valuta kunagi (va lennukis), ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Proovin vastata. Kõrvade naksumine, lukus tunne ja kuulmise järsk selginemine haigutamise või suumaigutamise ajal on omane kuulmetõrve, tuba auditiva vähesele talitlushäirele. Selle naga võib olla ...

Loe edasi

Paeluss

Tere! Mure siis järgmine. Kevadel leidsin oma väljaheitest lülilise paelussi jupi, kuskil 10+ cm pika. Kui selle leidsin, siis loomulikult uurisin ka netist ja sain oma kõigile ebamäärastele kaebustele ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Paelussi ravis ei pruugi olla Mebendazol tõhus. Kindlasti ei piisa ka söetablettidest. Kuna probleem on kestnud pikalt ja esialgne ravi ebaõnnestunud, soovitan Teil arutada oma perearstiga infektsionisti ...

Loe edasi

Lapse nokul punn

Tere
Vabandust kui pöördun vale arsti poole.Lapsel noku otsas selline kaasjas punn.See punn olnud juba mitu kuud(vähemalt siis märkasime).Laps valu ei kurda. Kas võib olla mahkmetest? Paar madalat nüüd ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Kahjuks ei oska ainult foto põhjal öelda, millega tegu. Arvan, et põhjus ei ole mähkmetes. Soovitan diagnoosi täpsustamiseks pöörduda oma perearsti poole ja kaaluda lastekirurgi konsultatsiooni ...

Loe edasi

Ebamugav sisse hingata

Paar nädalat tagasi töötas meie sisehoovis veoauto mootor pikemat aega ja vingugaas tuli aknast sisse. Sellest ajast alates on pidevalt tunne nagu hingaks sisse autode heitgaase. Tunnen seda nii siseruumides, ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Kui kaebused pole möödunud või ajas märkimisväärselt vähenenud, soovitan pöörduda asjaolude täpsustamiseks oma perearsti poole.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Süda

Tere

Olen 35a mees ja siiani üsna terve olnud. Seoses üldise tervise kontrolliga käisin EKG-s ja sain vastuseks ´´Varajane repolarisatsioon´´. Olen korduvalt enne ka koormusteste teinud ja midagi sellist ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Küllap nii väitis automaatanalüüs. Näen, et süda lööb rahulikult 60 x min, kõik tähtsad intervallid, P, PQ, QRS, QT on normis. Vahest hakkab silma Sokolowi indeks 35 mm, see on rinnalülituste S ...

Loe edasi

Randmevalu

Kuna olen teilt alati väga head nõu saanud siis pöördun ka praegu teie poole. Nimelt olen 9-ndat kuud lapseootel. Ootan oma esimest last. Viimastel päevadel on mind piinanud parema käe randmevalu. Valutab ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Tänan usalduse eest. Teema on täiesti tuttav. Raseduse korral tõuseb keha veesisaldus, küllap olete märganud. Sellega võib kaasneda ka randmekanali kerge turse, see surub närvile ja tekib valu. ...

Loe edasi

Sügelevad punnid

Tere, reie sisekülgedel, tuhara ning kubeme piirkonnas on punased sügelevad punnid.
Eriti hakkavad sügelema õhtul voodisse tulles.
Kas tegemist on sügelistega? Ja kuidas peaks edasi käituma?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Teie kaebuste ja kliinilise pildi järgi tundub sügeliste diagnoos tõenäoline. Sügelised on parasitaarne nahahaigus, mida põhjustab sügelislest. Sügelised levivad inimeselt inimesele tiheda kontakti ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

olen viimases hädas kirjutamas teile, kuna ei tea enam kuhu pöörduda. Kahjuks ei ole õnnestunud perearstil pea kuu aega vastust saada. Nüüd aga olen olukorras, kus aeg jooksbe käest ja tahaksin ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller:

Tere!

Mulle jääb mulje, et nii selle kui eelmise aasta tulemused olid tegelikult negatiivsed - eelmisel aastal määras arst teile ravi ilmselt seetõttu, et parem on karta kui kahetseda.
Viirusinfektsiooni ...

Loe edasi

Xanax

Raske eluperiood ja ei suuda ilma paanikata uldse elada. ei soovi psuhhiaatri poole poorduda. Tahaks lihtsalt kiires korras labi kaia perearsti juurest ja tabletid katte saada ja kui pika ajaliselt voib ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Xanax on psühhotroopne ravim, mis ei ole mõeldud pikaajaliseks tarvitamiseks. Kui ravimi vajadus on pidev, tuleks kaaluda muude ravimite/ravimeetodite kasutamist. Kui psühhiaatri poole ei soovi ...

Loe edasi

Südame vahelöögid juba üle aasta

Tere

Mul tekib koormusega südame vahelöögid. Piisab ka väikesest koormusest. Eelkõige tegevused mis tõstavad pulssi (kiire jooksmine, eriti raskuste tõstmine (jõusaal jms) ja ka lihtsalt jalutamine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Teie süda on anatoomiliselt terve, üksikud vahelöögid ei ole kuidagi ohtlikud. Neid soodustab stress, vee ja mineraalainete puudus, väsimus, põetud erinevad nakkused jm. Usun, et regulaarne toitumine, ...

Loe edasi